Amstel Academie

Wij verzorgen praktijkopleidingen en vervolgopleidingen voor verpleegkundigen, de opleidingen tot Anesthesiemedewerker, Operatieassistent, Medisch nucleair werker, en Radiodiagnostisch Laborant.

Amstel Academie verzorgt praktijk en vervolgopleidingen voor verpleegkundigen en medisch ondersteunde medewerkers. Dat doen we voor 17 ziekenhuizen in de regio, maar ook voor de medewerkers van ruim 40 andere ziekenhuizen in heel Nederland.

Onze opleidingen

Praktijkopleiding Verpleegkunde op mbo- en hbo-niveau

Studenten zijn verbonden aan een mbo- of hbo-instelling en volgen hun stage aan de VUmc. VUmc heeft jaarlijks 200 stageplekken beschikbaar.

Verpleegkundige Vervolgopleidingen (VVO)

Ruim 25 in service opleidingstrajecten voor gespecialiseerd verpleegkundigen. Onderverdeeld in de clusters: acuut , intensief en moeder/kind.

Medisch ondersteunende opleidingen

Initiële opleidingen Radiodiagnostisch Laboranten (RDL), Medisch nucleair werker, Operatieassistenten (OA), Anesthesiemedewerkers (AM). Verder zijn er diverse specialisatietrajecten.

Medisch ondersteunende vervolgopleidingen

Zorgprofessionals kunnen zich verder verdiepen in een specialisme met een bijscholing of medisch ondersteunende (vervolg)opleiding.

Wegwijzer Amstel Academie / VU Medische Faculteit

'Onze kracht is maatwerk en aansluiting vinden bij de praktijk met gekwalificeerde opleiders die hun wortels in de zorg hebben'

Opleidingen op mbo- en hbo-niveau

De Amstel Academie verzorgt praktijkopleidingen voor verpleegkundigen op mbo- en hbo-niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen en medisch ondersteunende opleidingen. Dat doen we voor 17 ziekenhuizen in de regio, maar ook voor de medewerkers van ruim 40 andere ziekenhuizen in heel Nederland.

Aansluiting op de praktijk

De opleidingen van de Amstel Academie zijn inservice opleidingen. Dit betekent dat studenten tijdens hun opleiding in dienst zijn van een ziekenhuis of instelling, en theoretisch onderwijs volgen bij de Amstel Academie. De kracht van inservice opleidingen is dat studenten vanaf het begin van hun opleiding worden voorbereid op de werkomgeving. Door het contact dat de Amstel Academie met de instellingen onderhoudt, is het mogelijk binnen bestaande opleidingen accenten aan te brengen of, indien nodig, andere onderwijsprogramma's te ontwikkelen.

Snel inspelen op de zorgvraag

In Nederland kampen we met een groot tekort aan verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Om snel in te kunnen spelen op de toenemende vraag zoeken we naar andere vormen van opleiden. De opleidingsprogramma’s worden in samenwerking met de ziekenhuizen ontwikkeld en direct in de praktijk gebracht. Ook daarmee sluiten we beter aan bij de snel veranderende vraag.

Nieuws & Achtergrond

Een nieuwe methodiek begint bij de eindgebruiker

De driehoek tussen Onderzoek – Onderwijs - Praktijk: een brug tot een gedragen product.
Een nieuwe methodiek ontwikkelen is één ding, succesvolle implementatie is een tweede. Dat vraagt om draagvlak en bekendheid.Jojanneke van Staveren, opleider aan Amstel Academie/ VUmc Academie, onderzocht het aan de hand van de ontwikkeling van CURA, een instrument voor verpleegkundigen bij de omgang met ethische dilemma’s in de palliatieve zorg.

‘Ik weet nu dat ik dit niveau aankan’

Onlangs studeerde de eerste studenten af aan de verkorte flexibele deeltijdopleiding hbo-v, die Amstel Academie samen met locatie VUmc, Inholland en Bureau Sterk opzette. Wat is de meerwaarde van de opleiding? En wat zijn de eerste ervaringen? ‘Het was een pittig traject maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.’

VUmc Onderwijsdag, vrijdag 28 juni

Meer tijd voor contact met patiënten, willen we dat niet allemaal?
Maar hoe realiseren we dit met elkaar? Voor verpleegkundigen, medisch ondersteunende medewerkers en artsen, en welke rol kan onderwijs hierin spelen.
Je kunt hierover mee discussiëren op de VUmc Onderwijsdag

(Praktijk)Opleiders gezocht

Amstel Academie groeit wat betreft studentenaantallen en we zijn regelmatig op zoek naar (praktijk)opleiders die ons team komen versterken. Heb je interesse en/of zou je willen onderzoeken of dit iets voor jou zou kunnen zijn? Kijk dan bij de vacatures van Amsterdam AMC, locatie VUmc.

Magazine Amstel Academie

In het digitale magazine van Amstel Academie vind je nieuws uit de zorgwereld, lees je spraakmakende reportages over en door studenten en vind je informatie over alle opleidingen.

Stop de bloeding

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Op meerdere plekken in Nederland worden basis- en instructeurscursussen Stop de bloeding – red een leven gegeven. Ook bij de Amstel Academie. In de cursus leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen. Nieuw! Er is nu ook Engelstalig lesmateriaal
www.stopdebloedingredeenleven.nl

Meer informatie? vraag het aan:

onze studievoorlichters
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Volg ons op:
Facebook & Instagram