Amstel Academie

Wij verzorgen praktijkopleidingen en vervolgopleidingen voor verpleegkundigen, de opleidingen tot Anesthesiemedewerker, Operatieassistent, Medisch nucleair werker, en Radiodiagnostisch Laborant.

'Onze kracht is maatwerk.
We hebben directe aansluiting op de praktijk.
En onze gekwalificeerde opleiders hebben hun wortels in de zorg.'

Onze opleidingen

Praktijkopleiding Verpleegkunde op mbo- en hbo-niveau

Als je verpleegkundige wilt worden heb je diverse mogelijkheden:
leren en werken tegelijk óf voltijds studeren met stages. Dit kan op zowel hbo-v als mbo-v niveau.

Verpleegkundige Vervolgopleidingen (VVO)

Ruim 25 inservice opleidingstrajecten voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in de clusters: acute zorg, intensieve zorg en moeder&kind.

Medisch ondersteunende opleidingen

Leren en werken kan bij de opleidingen tot Radiodiagnostisch Laboranten (RDL), Medisch nucleair werker, Operatieassistenten (OA) en Anesthesiemedewerkers (AM).

Medisch ondersteunende vervolgopleidingen

Zorgprofessionals kunnen zich verder specialiseren met een bijscholing of medisch ondersteunende vervolgopleiding.

Wegwijzer Amstel Academie / VU Medische Faculteit

Kennismaken, open dagen & voorlichting

Leren en werken: aansluiting op de praktijk

De opleidingen van de Amstel Academie zijn inservice opleidingen: studenten zijn tijdens hun opleiding in dienst van een ziekenhuis of instelling en volgen theoretisch onderwijs bij de Amstel Academie. Zo worden studenten vanaf het begin van hun opleiding voorbereid op de werkomgeving. De Amstel Academie onderhoudt direct contact met de instellingen, waardoor binnen bestaande opleidingen snel accenten gelegd kunnen worden of nieuwe onderwijsprogramma's ontwikkeld.

Snel inspelen op de zorgvraag

Dat we in Nederland kampen met een groot tekort aan verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel, is bekend. Echter om snel in te kunnen spelen op de toenemende vraag, zoeken wij continu naar andere en nieuwe vormen van opleiden. Daarom ontwikkelen we ook in samenwerking met de ziekenhuizen de opleidingsprogramma’s, die we direct in de praktijk brengen.

Nieuws & Achtergrond

Berichten van de Amstel Academie

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van (nieuwe) onderwijsprogramma’s en onderwijszaken.

Scorion onderhoud (migratie): FAQ

Vanaf maandag 11 augustus 2019 worden de huidige data in Scorion gemigreerd. Om alle data over te zetten van de huidige naar de nieuwe database kun je Scorion van 11 t/m 18 augustus niet gebruiken. Het is in die periode niet mogelijk om in te loggen, logboekjes te bekijken en formulieren te versturen of in te vullen.

(Praktijk)Opleiders gezocht

Amstel Academie groeit wat betreft studentenaantallen en we zijn regelmatig op zoek naar (praktijk)opleiders die ons team komen versterken. Heb je interesse en/of zou je willen onderzoeken of dit iets voor jou zou kunnen zijn? Kijk dan bij de vacatures van Amsterdam AMC, locatie VUmc.

Magazine Amstel Academie

In het digitale magazine van Amstel Academie vind je nieuws uit de zorgwereld, lees je spraakmakende reportages over en door studenten en vind je informatie over alle opleidingen.

Meer informatie? vraag het aan:

onze studievoorlichters
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Volg ons op:
Facebook & Instagram