Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit

De Faculteit der Geneeskunde VU leidt artsen, toponderzoekers of beide op die met beide benen in de maatschappij staan.

Bij de Faculteit der Geneeskunde VU zijn we op zoek naar de dokter in jou!

Bij de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit leiden we artsen op die met beide benen in de maatschappij staan en geïnteresseerd zijn in de mens achter de patiënt. We zijn de eerste geneeskunde opleiding zonder cum laude regeling en we gaan graag mee in nieuwe ontwikkelingen. We zijn op zoek naar studenten die niet altijd binnen de lijntjes kleuren. De dokter van nu en straks staat midden in de samenleving. Niet alleen omdat het moet, maar omdat er een generatie aankomt die niet anders zou willen en zou kunnen. De nieuwe generatie dokters is van verschillende afkomst, geloof en overtuiging. Net zo divers als onze samenleving. Technisch, innovatief en vooral menselijk. Tenminste, als het aan ons ligt. Want wij zijn ervan overtuigd dat we dokters nodig hebben die al deze kwaliteiten in zich hebben. Daarom is het van belang dat jij dokter wordt. Aan jou de vraag: welke dokter word jij?

De eerste fase van de opleiding geneeskunde is de bachelor. Na afronding van de driejarige bachelor kun je bij de faculteit doorstromen naar de Nederlandstalige master. Bij de faculteit wordt ook het zijinstroomprogramma geneeskunde aangeboden en kun je een Engelstalige minor geneeskunde volgen. Ook bieden we volop mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland te volgen. En we zijn we trots op de biomedische masters Oncology en Personalized Medicine. We leiden niet alleen studenten op, maar investeren ook in het bevorderen en borgen van de professionalisering van docenten en opleiders in het geneeskundeonderwijs en de medisch-specialistische vervolgopleidingen. Het onderwijsbeleid, kwaliteitszorg van het onderwijs en de ontwikkeling en innovatie van onderwijs wordt door verschillende teams binnen Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit ondersteund.

Geneeskunde- opleidingen

Bachelor geneeskunde
Master geneeskunde
Zijinstroomprogramma geneeskunde
International minor Faculteit der Geneeskunde VU

(Bio)medische masteropleidingen

Oncology
Personalized Medicine (research)
Epidemiologie

Medisch specialistische vervolgopleidingen

Voor artsen in opleiding tot specialist (aios) hebben we een breed discipline overstijgend scholingsaanbod en intervisie.

Docent- professionalisering & Onderwijskwalificatie

Voor docenten en opleiders in de bachelor en master geneeskunde hebben we een speciaal scholingsaanbod ontwikkeld.


Brochures

Welke dokter word jij?

In deze brochure lees je alles over de bachelor- en masteropleiding geneeskunde en over studeren in Amsterdam.

Lezen

DownloadenMaster Oncology

In deze brochure lees je alles over de master Oncology.

Downloaden
Master Personalized Medicine

In deze brochure lees je alles over de master Personalized Medicine

Downloaden
Amsterdam UMC Zigma

In deze brochure lees je alles over het zij-instroomprogramma geneeskunde.

Downloaden

Waar wij goed in zijn

Onderzoek van Onderwijs

Maatschappelijk verantwoord medisch onderwijs vinden we belangrijk. Daarom richten we ons op evidence-based onderwijs en opleiden.

Arts met research profiel

We leiden talentvolle studenten op tot arts mét een research profiel. Dit traject is ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan geneeskunde.

Professionele opleiders

We investeren in het bevorderen professionalisering van docenten en opleiders in het geneeskunde onderwijs en de medisch-specialistische vervolgopleidingen.

Vervolgopleiding Ziekenhuisarts

Bij ons kunnen studenten met een afgeronde geneeskundestudie kiezen voor de vervolgopleiding tot ziekenhuisarts.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram