Maag-, darm- en leverziekten
Maag-, darm- en leverziekten (afgekort als MDL) onderzoekt en behandelt klachten aan de maag, darm of lever. MDL Amsterdam UMC heeft de rol van tertiair verwijzingscentrum voor hoogcomplexe zorg. Mensen worden vaak naar ons doorverwezen voor zorg die andere ziekenhuizen niet kunnen bieden. Wij nog een beperkte functie met betrekking tot tweedelijns verwijzingen voor patiënten uit direct omliggende postcodegebieden en ontvangen wij patiënten met aandoeningen waarvan we binnen onze afdeling specifieke expertise hebben.
Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?
Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.
Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?
Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.
Contactgegevens en locaties
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.
Deze polikliniek bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie VUmc
Deze polikliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur
Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 1125 (tussen 8:30 en 12:30 uur en tussen 13:00 en 15:30 uur)
E-mailadres polikliniek: mdl@amsterdamumc.nl
Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.
Secretariaat
020-4440613
Zorg waar wij goed in zijn
Darmkanker
Is er na het bevolkingsonderzoek darmkanker nog aanvullend onderzoek bij u nodig? Amsterdam UMC, locatie VUmc is een erkend centrum voor coloscopie (darmonderzoek).
Ontstekingen van de darm
Chronische ontstekingsziekten van de darm, zoals de ziekte van Crohn, zijn nog steeds een grote uitdaging voor de wetenschap. Het is één van onze specialiteiten.
Aandoeningen van de dunne darm
De dunne darm is een speciaal gebied dat eerst slecht te zien was. Nu we werken met een in te slikken videocapsule, onderzoeken we zo’n 200 patiënten per jaar.
Wachttijden
Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.
Patiënteninformatie maag-, darm- en leverziekten
Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.
Alvleeskliercysten
Alvleeskliercysten (ook wel: pancreascysten) worden vaak per toeval ontdekt en geven meestal geen klachten. Een cyste in de alvleesklier is een holte gevuld met vocht of slijm. De meeste alvleeskliercysten zijn volkomen goedaardig maar sommigen kunnen kwaadaardig worden en uiteindelijk tot alvleesklierkanker leiden. Het is dan ook belangrijk om goed onderscheid tussen beiden te maken.
Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals
Research
Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..
Verwijzers
Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.
Professionals
Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.