Diabetescentrum

Diabetes noemen we ook wel suikerziekte. De aandoening kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Het diabetescentrum begeleidt diabetespatiënten met (ernstige) acceptatieproblemen, depressieve klachten, angst voor hypoglycaemie, en spuit- en/of prikangst. Ook geven we behandelingsadvies als u door een collega-specialist verwezen bent voor een tweede mening (second opinion).

Om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen is internationaal erkend hoogwaardig patiëntgebonden onderzoek belangrijk. Dit onderzoek wordt gecoördineerd en geleid vanuit de verschillende onderzoekinstituten.

Zorg waar wij goed in zijn

Diabetes en zwangerschap

Zwanger zijn met diabetes vraagt extra zorg en aandacht. In ons themaspreekuur diabetes en zwangerschap werken we samen met de afdeling verloskunde.

Diabetes mentaal

De polikliniek diabetes mentaal is uniek. Special opgericht voor zorg bij mensen met diabetes en mentale klachten als angst of depressie

Van de kinder- naar de volwassenafdeling

Kinderen worden groot. Stapt een kind met diabetes over naar de volwassenafdeling? Dan is er een jaar lang een speciaal overgangsspreekuur.

Voorlichtingsavond

Voor iedereen die met diabetes te maken heeft is er elk jaar een voorlichtingsavond. Voor mensen met diabetes, maar ook vrienden en familie.

PRISMA

Mensen met diabetes type 2 bieden wij het 2-daagse groepseducatieprogramma PRISMA. Hier leert u omgaan met uw ziekte en ontmoet u lotgenoten.

Diabetische voet

Bij diabetes hebben uw voeten extra aandacht en zorg nodig. Voor bijzondere problemen als een diabetische voet met wonden, is er ons voetenteam.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een afspraak bij dit centrum maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gemaakt bij dit centrum? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

Dit expertisecentrum valt onder de polikliniek interne geneeskunde. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1150.

Bij dit expertisecentrum worden patiënten niet opgenomen.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat endocrinologie. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Telefoonnummer voor verwijzers: 020 - 444 0530
Faxnummer: 020 - 444 0502
E-mailadres: inwunit2.balie@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie diabetescentrum

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

Verpleegafdelingen

Centra / specialisme

Onderzoek

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken dit] uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.