Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek van het Diabetescentrum

Algemene informatie

Veel wetenschappelijk onderzoek van het Diabetescentrum kan alleen gedaan worden als patiënten bereid zijn mee te werken. Uw behandelend arts kan u daarom vragen of u mee wilt doen aan een bepaald onderzoek. Vanzelfsprekend wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voor- en nadelen van deelname. Bovendien wordt tijdens het onderzoek scherp in de gaten gehouden of de behandeling aan de verwachtingen voldoet en of deze bijwerkingen heeft. Soms hebben patiënten zelf geen baat bij het onderzoek waaraan ze meedoen. Het onderzoek is dan bedoeld om toekomstige patiënten te helpen. Dit kan voor u ook een reden zijn om deel te nemen.

Meer algemene informatie over meewerken aan wetenschappelijk onderzoek kunt u lezen in de folder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport::

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek van het Diabetescentrum?

Heb je diabetes en wil je je mentale fitheid verbeteren?

Doe mee met het onderzoek naar de app MyDiaMate

MyDiaMate is door het DiabetesFonds verkozen tot ‘Het Beste Diabetesidee’. De zelfhulp app is ontwikkeld door het team van Diabetes Mentaal Amsterdam UMC en gaat nu getest worden in een onderzoek. MyDiaMate is een zelfhulp app voor mensen met alle typen diabetes en richt zich op de ‘mentale’ kant van diabetes. Het biedt tips, informatie en oefeningen op het gebied van ontspanning, stemming en energie.

Wil je meer weten over het onderzoek? Mail dan naar mydiamate@vumc.nl.