Ben je ouder/verzorger van een pasgeboren baby? Zoek je informatie over troosten en slapen? Ben je benieuwd naar de Happiest Baby-methode? Of heb je al een workshop ‘Troosten en Slapen’ gevolgd? Hier vind je meer informatie, kan je je geheugen even opfrissen en andere interessante links vinden!

"Dan gaat mijn baby huilen en denk ik: o nee! Nu gaat het uren lang zo. Al mijn spieren spannen zich aan. En ik voel onmiddellijk mijn stress omhoog schieten. Ik heb andere ouders gesproken, die hadden ook van die gevoelens, dat is heel normaal." – Moeder van 2 maanden oude baby

Huilt jouw baby veel?

Baby's huilen en dat is normaal: het is hun manier van communiceren. Wanneer je baby veel huilt, kan dat heel zwaar voor je zijn. Je voelt je bijvoorbeeld heel gespannen. Sommige ouders ervaren zelfs vijandige, geïrriteerde of wanhopige gevoelens door het huilen. Het is belangrijk om te weten dat je niet de enige bent. Wel is het fijn om iets te kunnen doen. Lees daarom verder over hoe je jouw baby kunt troosten.

Waarom huilen baby’s en wat kun je doen?

Na de geboorte moet je baby wennen aan het leven buiten de baarmoeder. Je baby hoort, ziet en voelt veel nieuwe dingen. In de buik voelde je baby zich veilig en vertrouwd. Met de Happiest Baby-methode leer je in 5 stappen hoe je baby zich ook na de geboorte veilig, vertrouwd en getroost kan voelen. Door deze stappen uit te voeren lijkt het voor baby’s alsof ze nog in de baarmoeder zitten. Baby’s van 0 tot 4 maanden oud worden daar rustig van: er ontstaat een automatische troostreactie.

"Nu weet ik wat ik kan doen als hij gaat huilen, en voel ik veel meer ruimte." – Deelnemer van workshop ‘Troosten en Slapen’

Hoe werkt de Happiest Baby-methode (ook alweer)?

Tip: wordt het huilen je echt te veel en helpt het troosten niet? Leg je baby dan op een veilige plek, laat hem/haar huilen en roep hulp van iemand om je heen in.

Wil je een workshop bijwonen?

Ben je zwanger of net bevallen? Wil je je voorbereiden of gelijk samen oefenen met je baby? Je kunt momenteel workshops ‘Troosten en Slapen’ volgen in Amsterdam. Klik op deze link voor data en aanmelding. Zodra er in andere regio’s workshops zijn, laten we dat hier weten.

Wist je dat we onderzoek naar de methode doen?

Bekijk deze pagina om meer te weten te komen over het onderzoek dat we doen naar de invoering van de Happiest Baby-methode in de jeugdgezondheidszorg in Nederland. We werken hierbij samen met ouders, jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. Dit nieuwsbericht geeft een leuk inkijkje.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de gezondheid op opvoeding van je baby? Vraag of de jeugdverpleegkundige of jeugdarts in jouw wijk je verder kan helpen. Of stel je vraag op de Groeigids ouderchat. Als jouw jeugdverpleegkundige nog niet geschoold is in de Happiest Baby-methode, kun je je vragen stellen bij de Cyberpoli.