De Vrije Universiteit en VUmc maakten in de loop der jaren landelijk naam op het gebied van onderzoek rond het thema Taal en Gehoor. LHCA heeft toegang tot al die kennis en maakt deze toegankelijk voor studenten (zowel op Bachelor als Master niveau) en voor professionals onder de vorm van een nascholingstraject.

LHCA biedt de volgende cursussen aan:

  • Minor Taal en Gehoor: Deze minor wordt aangeboden door VU/VUmc in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam (HR). Voor universitair studenten wordt een deel van het programma verzorgd door de HR en HR-studenten volgen vakken aan VU/VUmc. Voor logopediestudenten die elders hun logopedieopleiding volgen is er een programma dat volledig verzorgd wordt door VU/VUmc.
  • Master specialisatievak Taal- en gehoorstoornissen : In deze cursus leren studenten die de Master Toegepaste Taalwetenschap, specialisatie taalstoornissen volgen, over de werking van het gehoor en de relatie tussen gesproken taal en het gehoor met name bij congenitaal dove kinderen.
  • Nascholingstraject Kind, Taal en Gehoor : Het nascholingstraject bestaat uit lezingen die bedoeld zijn voor professionals die werkzaam zijn binnen de audiologische en/of logopedische praktijk. Tijdens deze lezingen vertellen audiologen, klinisch lingu├»sten, logopedisten en onderzoekers over relevante thema's met betrekking tot kind, taal en gehoor.