MS Centrum Amsterdam

De ziekte MS (multiple sclerose) wordt veroorzaakt door ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg en door afbraak van hersenweefsel. MS kan door het grillige verloop veel onzekerheid bij u oproepen. Als hét MS Centrum in Nederland bieden we behandeling en advies. Ons team bestaat uit verschillende specialisten, die samen kijken naar uw persoonlijke situatie en de beste aanpak.

Ons MS Centrum hoort bij de top 5 van beste MS-centra in de wereld. Niet alleen door onze topzorg, maar ook door vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. We blijven zoeken naar betere medicijnen en snellere en makkelijkere methodes om MS vast te stellen. Onze kennis gebruiken we ook om jonge talenten op te leiden tot nieuwe artsen.

Deelnemen aan Project Y?
Lees meer

Een eerste afspraak maken bij het MS Centrum Amsterdam?

Wilt u een eerste afspraak maken bij het MS Centrum Amsterdam, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak maken, wijzigen of annuleren?

Bent u als patiënt bij ons geregistreerd, dan kunt u een vervolgafspraak maken of verzetten via 020-4441162 (werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Eenvoudige vragen kunt u stellen via Mijn Dossier van het elektronisch patiëntendossier.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Het MS Centrum bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie J, op de begane grond. Bekijk de interactieve route naar receptie J. Print de route, of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Als u als patiënt bij Amsterdam UMC – locatie VUmc geregistreerd staat, kunt u een vervolgafspraak maken of verzetten via 020-4441162 (werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Voor een eenvoudige vraag kunt ook een bericht sturen via Mijn Dossier van het elektronisch patiëntendossier.

Behandelingen met infusen worden gegeven op de dagbehandeling van de afdeling neurologie op de locatie VUmc (verpleegafdeling 2B). Telefoon: 020-4440707 (werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Secretariaat algemeen:
020-4442834

Zorg waar wij goed in zijn

Verpleegkundig spreekuur MS en cognitie

Ongeveer de helft van de mensen met MS krijgt te maken met problemen met het denkvermogen: cognitieve klachten. Bij de gespecialiseerd MS-verpleegkundige Kim Bakker kunnen mensen met MS terecht met vragen over cognitieve klachten en voor advies.

Second opinion MS

Heeft u behoefte aan advies van een MS-expert over uw MS diagnose of behandeling. Hiervoor is ons Second Opinion MS-spreekuur (SOMS). Uw neuroloog kan u doorverwijzen.

Polikliniek MS en cognitieve klachten

Mensen met MS en geheugen- of concentratieklachten kunnen voor diagnose en advies terecht bij een speciaal second opinion spreekuur cognitie (SOMSCOG). Aanmelden kan via uw eigen arts.

Steun het MS centrum

Doneer voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen voor MS

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Frederik Barkhof
Frederik Barkhof Hoogleraar en neuroradioloog
Vincent de Groot
Vincent de Groot Revalidatiearts Afdelingshoofd
Jakko Nieuwenhuijzen
Jakko Nieuwenhuijzen Uroloog, Hoofd onderzoeksbureau urologie, Opleider, functionele urologie en robotchirurgie
Axel Petzold
Axel Petzold Neuroloog
Bernard Uitdehaag
Bernard Uitdehaag Neuroloog, Afdelingshoofd

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: mei 2019

Patiënteninformatie MS centrum

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken het MS centrum uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.