Revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie
Bij revalidatiegeneeskunde houden we ons bezig met het zo goed mogelijk leren bewegen met een beperking. Een beperking kan ontstaan door een ongeluk of (aangeboren) aandoening. Samen proberen wij ervoor te zorgen dat uw functioneren niet achteruitgaat, of zelfs verbetert. Voor uw behandeling werken onze revalidatieartsen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten hecht samen met andere specialisten.
Als universitair medisch centrum leren we door wetenschappelijk onderzoek steeds meer. Bijvoorbeeld over hoe u dagelijks kunt functioneren na een beroerte. Of als u de ziekte van Parkinson heeft. In complexe revalidatiegeneeskunde bij kinderen spelen wij als expertisecentrum ‘het Centrum Kinderrevalidatiegeneeskunde (CKR)’ landelijk én internationaal een rol. Door het bundelen van krachten en kennis kunnen we zo steeds betere behandelingen ontwikkelen en zorgverleners opleiden.
Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?
Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.
Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?
Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.
Contactgegevens en locaties
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.
Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 1180
E-mailadres polikliniek: revazorg@vumc.nl
Bent u een patiënt of verwijzer? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer of het e-mailadres van de polikliniek.
Algemeen secretariaat (geen patiëntenzorg)::
Telefoonnummer: 020 - 444 0763
Faxnummer: 020 - 444 0787
E-mailadres: reva@vumc.nl
Zorg waar wij goed in zijn
Multiple Sclerose (MS)
We werken samen met zorgverleners van andere afdelingen in het MS Centrum Amsterdam. Hier binnen combineren we wetenschappelijk onderzoek, opleiding en behandeling van MS. Nieuwe kennis wordt zo snel toegepast.
Nazorg voor patiënten na een beroerte (CVA)
Patiënten die na hun beroerte direct naar huis mogen, bieden wij eenmalig een gezamenlijk (para)medisch consult (GMC). Tijdens dit consult begeleiden wij patiënten en hun mantelzorger.
Diabetische voet
Als het gevoel in de voeten vermindert, de bloeddoorstroming verslechtert en druk op de voet plaatselijk te hoog is, kunnen wonden ontstaan die moeilijk genezen. Dit kan gebeuren bij patiënten met diabetes, vaatlijden of andere neurologische aandoeningen. Behandeling van deze hardnekkige wonden vraagt kennis van verschillende disciplines. Ons voetenteam bestaat uit een revalidatiearts, internist-infectioloog, vaatchirurg, podotherapeut, gipsverbandmeester, orthopedisch schoenmaker en verpleegkundige.
Kinderrevalidatie bij spina bifida
In kinderrevalidatie zijn wij expert. In ons brede spina bifida-team werken verschillende specialisten met kinderen die herstellen van een open ruggetje (spina bifida).
Kinderen met cerebrale parese
We zijn een landelijk erkend expertisecentrum voor kinderen met hersenbeschadiging (cerebrale parese). We brengen zo alle kennis en deskundigheid samen.
Multidisciplinaire vroegbehandeling
De zorg bij heel jonge kinderen vraagt vaak de kennis van verschillende specialisten. Multidisciplinair dus. Ons team bundelt kracht, kennis en deskundigheid.
Oncologische fysiotherapie
Onder begeleiding van een fysiotherapeut geven we een trainingsprogramma voor het behoud van uw fysieke fitheid tijdens de behandeling van kanker. Deze training is speciaal ontwikkeld door Onconet.
Wachttijden
Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.
Patiënteninformatie
Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.
Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals
Research
Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.
Verwijzers
Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.
Professionals
Informatie over revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie voor artsen en andere zorgverleners.