We bundelen onze krachten

AMC en VUmc bundelen de krachten. Samen bouwen we aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen. Samen zijn we er als de aandoening bijzonder is en de behandeling complex. Samen leiden we de beste artsen en verpleegkundigen op. Samen doen we internationaal mee aan de top van het wetenschappelijk onderzoek en maken we medische doorbraken beschikbaar voor zo veel mogelijk mensen. Samen reiken we de hand aan de Amsterdamse regio, en aan iedereen die met ons gezond leven wil bevorderen en hoge kwaliteit van zorg wil leveren. Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie-instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op Vimeo.

Wat betekent de fusie voor u?

Na een intensieve voorbereiding gaan de twee Amsterdamse academische ziekenhuizen, AMC en VUmc, vanaf 7 juni samenwerken onder een gezamenlijke naam Amsterdam UMC. Voor u als patiënt of bezoeker verandert er voorlopig niets. U blijft van harte welkom op onze twee locaties, AMC en VUmc. En als u al patiënt bent van AMC of VUmc, kunt u ook straks terecht op uw vertrouwde polikliniek en bij uw eigen zorgverlener.

Veranderingen

Toch gaat er in de komende jaren wel wat veranderen. Bepaalde specialismen, poliklinieken en verpleegafdelingen zullen gaan verhuizen van de locatie AMC naar VUmc, en andersom. Vanzelfsprekend informeren we u bijtijds over deze veranderingen. Zo weet u altijd waar en bij wie u terecht kunt. En als u in de toekomst een afspraak heeft op een polikliniek die naar de andere locatie verhuist, is er grote kans dat u daar uw eigen zorgverleners weer ziet. Zij verhuizen immers mee.

Werken Bij

Werken bij Amsterdam UMC betekent voor iedereen iets anders, maar grenzen verleggen, dat doen we allemaal. Dat maakt ons werk zo bijzonder.

Vactures AmsterdamUMC

Ons logo

De tulp en de stad


Het logo symboliseert een nieuwe start van de nieuwe organisatie Amsterdam UMC. ‘Amsterdam’ is een wereldmerk. Daarom maakt het onderdeel uit van de nieuwe naam Amsterdam UMC; het helpt om de internationale positie te onderstrepen. Ook de symboliek van de tulp werkt internationaal heel goed. De tulp verwijst tevens naar Nicolaes Tulp, de medicus die de anatomie tot bloei bracht in Amsterdam. Rembrandt legde hem vast in zijn wereldberoemde schilderij ‘De anatomische les’. Het Amsterdamse karakter is verder in het logo terug te vinden in de ‘grachtengordel’. Het facet, de diamant, fungeert als ‘kroontje’ en drukt kwaliteit en precisie uit. Het verwijst ook naar de rijke historie van de Amsterdamse geneeskunde. Vanwege de nieuwe start zijn de bestaande huisstijlkleuren van beide ziekenhuizen losgelaten. In het nieuwe beeldmerk komen nu onze nationale kleuren terug, met oranje als dominante, warme kleur.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op Vimeo.