In ons Neurocentrum richten wij ons met name op: Herseninfarct, Hersentrauma, Epilepsie (chirurgie), Neuro-oncologie, Multiple Sclerose en Dementie.

Onze verpleegafdeling is verdeeld over twee vleugels; 2B en 2C. Beiden vleugels hebben hun eigen specialismes en vormen samen het Neurocentrum.

Op 2B bevindt zich:
* De Brain Care Unit (BCU), waar patiënten met een herseninfarct of ernstig traumatisch hersenletsel worden opgenomen en frequent neurologische controles nodig hebben.
* De dagbehandeling Neurologie voor voornamelijk MS behandeling  en TIA-screening (Transient Ischaemic Attack) plaatsvindt
* De Clinical Research Unit (CRU) voor wetenschappelijk onderzoek.

Op 2C bevindt zich:
* De Epilepsie Monitoring Unit (EMU), waar door middel van continue EEG- (Electro- Encephalo-Gram) en videoregistratie patiënten worden geobserveerd voor diagnostiek rondom epilepsie.

Ons team van multidisciplinaire zorgprofessionals staat klaar om patiënten met neurologische problematiek de beste zorg te geven.
In het Neurocentrum werkt een groot team van medici, paramedici en verpleegkundigen.
Hierbij kunt u denken aan:

* Medisch team bestaand uit neurologen, neurochirurgen, arts-assistenten en coassistenten;
* Verpleegkundig team bestaand uit (gespecialiseerd) neuro-verpleegkundigen, verpleegkundige studenten, verpleeghulpen, verpleegkundige ondersteuners, afdelingssecretaresses, voedingsassistenten en vrijwilligers
* Paramedisch team bestaand uit onder ander  fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten.

Dit alles maakt het Neurocentrum tot een dynamische afdeling die continu in beweging is. De ontwikkelingen in het Neurocentrum staan nooit stil. Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen werken wij met verschillende werkgroepen, zorgen wij voor scholing en toets momenten. Hiermee blijft het kennisniveau op pijl en kunnen wij verbeteringen doorvoeren in de praktijk.