Cardiochirurgie

Het specialisme cardiochirurgie voert operaties uit aan het hart en de longen. Onze longchirurgen en hartchirurgen werken dan ook zij aan zij. Dit worden cardio-thoracale operaties genoemd. Inmiddels zijn dat er ruim 800 per jaar. We voeren bypass- of hartklepoperaties uit.

Cardiochirurgie is een vakgebied waarin de ontwikkelingen snel gaan. Als universitair centrum doen we dan ook veel wetenschappelijk onderzoek. Met die resultaten leiden we weer nieuwe chirurgen op. Zo kunnen zij meteen de laatste technieken toepassen. Wat vroeger een openhartoperatie was, kan nu met een kijkoperatie. In plaats van 2 weken op de intensive care loopt de patiënt dan na 3 dagen alweer rond.

Zorg waar wij goed in zijn

BPA-dotterbehandeling

Als eerste in Nederland voerden wij een BPA-dotterbehandeling uit. Een klein gaatje in plaats van een zware operatie haalt stolsels uit de longvaten weg.

Hartrevalidatie

Na een probleem aan het hart kan weer opstarten lastig zijn. Ons hartrevalidatieprogramma zorgt voor uw dagelijkse beweging én verwerking van alle emoties.

Echografie

Echografie geeft makkelijk, snel en pijnloos een kijkje in bijvoorbeeld het hart. We zijn trots op onze echografie-afdeling die een Europees certificaat kreeg.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek cardiochirurgie of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 4515.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling cardiologie/cardiochirurgie, vaatchirurgie/longchirurgie/cardiologie of de verpleegafdeling intensive care.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat cardiochirurgie
020 - 444 4515
020 - 444 2453 (fax)
cardchir@vumc.nl

Secretariaat interventiecardiologie
5D kamer 63
Postbus 7057
1007 Amsterdam
020 - 444 2441
secr.inva@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Rien Huijbregts Cardiothoracaal chirurg
D. Janssen Cardiochirurg
M.A Paul
Rick Paul Longchirurg
S. Spiegelenberg
S. Spiegelenberg Cardiothoracaal chirurg
Petr Symersky
Petr Symersky Cardio thoracaal chirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: april 2019

Patiënteninformatie cardiochirurgie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen.U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.