Menno Schoonheim wetenschappelijk directeur MS Centrum Amsterdam

Gepubliceerd op: Tue May 21 14:03:00 CEST 2024

Menno Schoonheim zal vanaf 1 juni 2024 Elga de Vries opvolgen als wetenschappelijk directeur van het MS Centrum Amsterdam. Elga is vanaf die datum vicedecaan onderzoek van Amsterdam UMC.

Elga de Vries

Elga is sinds 2000 verbonden aan Amsterdam UMC als onderzoeker, waarbij ze zich richt op de immunologie van de hersenen bij de ziekte van Alzheimer en MS. Inmiddels is zij hoogleraar Neuro-immunologie en hoofd van de onderzoeksgroep Neuro-immunologie binnen de afdeling Moleculaire Celbiologie en Immunologie. Daarnaast was zij sinds 2021 wetenschappelijk directeur van het MS Centrum Amsterdam. Zij blijft betrokken bij het MS-onderzoek en zal voorlopig nog onderdeel uitmaken van het Bestuur van het MS Centrum Amsterdam.

Menno Schoonheim

Menno Schoonheim is neurowetenschapper en sinds 2007 verbonden aan Amsterdam UMC. Hij is hoofd van de onderzoeksgroep Klinische Neurowetenschappen binnen de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen. Zijn onderzoeksgroep richt zich voornamelijk op het begrijpen en voorspellen van progressie bij MS met geavanceerde MRI-maten en het bestuderen van hersennetwerken. Menno is sinds 2021 lid van het Bestuur van het MS Centrum Amsterdam en zal vanaf 1 juni 2024 de functie van wetenschappelijk directeur op zich nemen.

Dagelijks) Bestuur en Bureau MS Centrum Amsterdam vanaf 1 juni 2024

Governance MS Centrum Amsterdam

Gepubliceerd op: Tue May 21 14:03:00 CEST 2024