Master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO) geheraccrediteerd

Gepubliceerd op: Tue Feb 20 12:31:00 CET 2024

Blij en vol trots zijn de teamleden van de master Docent HGZO met de heraccreditatie van hun opleiding. Maandag 12 februari ontving de opleiding het verlossende woord van de NVAO: de opleiding is voor de komende zes jaar geheraccrediteerd.

Deze master, die in samenwerkingsverband tussen de VU en Amsterdam UMC wordt aangeboden, werd eind mei 2023 gevisiteerd. Het team hoorde toen al van het visiterende panel dat het voorlopige oordeel over de opleiding positief was. “Het blijft toch spannend totdat het officiële oordeel van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) binnen is!”, aldus de opleidingscoördinator Stan Buis. “Het team van de master docent HGZO heeft het niet alleen gedaan en willen graag iedereen heel erg bedanken die heeft bijgedragen aan deze positieve heraccreditatie!”

Zeer positief
Volgens het heraccreditatierapport heeft de opleiding een duidelijke en unieke profilering waarin zorg en welzijn wordt gecombineerd met didactiek en onderzoek. Het programma is goed doordacht en zit didactisch goed in elkaar. De docenten-in-opleiding leren hoe ze kennis kunnen overbrengen en hoe ze onderwijskundige innovaties tot stand kunnen brengen in hun eigen context, gebruikmakend van onderzoeksvaardigheden. Ook wordt geconcludeerd dat het werkveld zeer tevreden is over de kwaliteit van de afgestudeerden en dat alumni gewild zijn, snel een baan vinden of dankzij de opleiding in hun bestaande baan taken krijgen met vaak meer verantwoordelijkheden.

Heraccreditatierapport NVAO
Het gehele rapport van de heraccreditatie is in te zien op: M Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs | NVAO

Meer informatie master

Meer informatie over, of inschrijven voor de master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO):

Gepubliceerd op: Tue Feb 20 12:31:00 CET 2024