Make Sense Campagne – 20 t/m 24 september 2021

Gepubliceerd op: Mon Sep 20 10:58:00 CEST 2021

Herken tijdig de symptomen van hoofd-halskanker

Paul Krijt
“3 weken een hese stem. 
Dat overleef ik wel. 
Dacht ik.” 

Mensen staan er niet direct bij stil. Een zere tong of heesheid, hoe erg kan dat nu zijn? Niet wetende dat deze simpele klachten, symptomen kunnen zijn van hoofd-halskanker. Hoofd-halskanker staat in de top 10 van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Elk jaar krijgen ongeveer 3000 Nederlanders deze diagnose. Veel voorkomende klachten zijn keelpijn, een zere tong en heesheid.

Daarom vindt van 20 t/m 24 september de Make Sense Campagne plaats. De campagne is erop gericht het grote publiek bekender te maken met de symptomen van Hoofd-halskanker en het ‘1-voor-3 schema. Een tijdige diagnose is namelijk van levensbelang.

De Make Sense Campagne is een initiatief van de Europese Hoofd-halsvereniging (European Head and Neck Society (EHNS) en wordt geleid door prof.dr. Jean Louis Lefebre en prof.dr. René Leemans, (hoofd-halschirug Amsterdam UMC). Meer informatie en duidelijke filmpjes en posters vindt u op de website Make Sense Campaign. In Nederland wordt de Make Sense campagne door de Nederlandse vereniging Hoofd-halstumoren (NWHHT) en de Patiëntenvereniging Hoofd-hals (PvHH) georganiseerd.

Gepubliceerd op: Mon Sep 20 10:58:00 CEST 2021