Ervaring MSVIRTUAL 2020: echt contact mis je toch wel

Gepubliceerd op: Thu Sep 17 13:48:00 CEST 2020

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vond het jaarlijkse internationale wetenschappelijke MS-congres plaats. Drie dagen lang waren online presentaties te beluisteren en posters te bekijken. Ruim 8.000 mensen uit 100 landen hadden zich opgegeven voor het congres. Van de 1.200 posters zijn er 20 genomineerd voor een prijs. Drie daarvan zijn van Amsterdams MS-onderzoekers. Myrte Strik won uiteindelijk een prijs.

In totaal hadden de MS-onderzoekers van MS Centrum Amsterdam 28 posters en 1 presentatie. In 12 tweets @MScentrum020 is er verslag gedaan van het werk van een aantal Amsterdamse MS-onderzoekers. Dit twitterverslag kan je hier downloaden. Hier staan ook de genomineerde posters aangegeven. Op 28 september  werden de prijzen bekend gemaakt.

Posterprijs Myrte Strik

Myrte Strik won de prijs voor 'best young investigator poster presentation’. Haar onderzoek ging over klinische progressie in MS. In deze studie vonden ze veranderingen in de dynamiek van het sensorimotorisch systeem in de hersenen van mensen met MS. Een onstabiel netwerk (“hogere dynamica”) was voorspellend voor de achteruitgang van het functioneren van de armen en benen.

Ervaringen online congres

De ervaringen van dit online congres waren op zich positief. Fijn dat deze mogelijkheid gecreëerd is, zodat de laatste ontwikkelingen op het gebied van MS gedeeld konden worden. Maar het is jammer dat je zo geen mensen leert kennen. Je kon bijvoorbeeld niet met onderzoekers bij hun posters contact kan maken. Er was wel een chat mogelijkheid, maar dat is toch anders dan face-to-face met iemand praten. En je mist natuurlijk ook de gezelligheid met collega’s op een congres.

Gepubliceerd op: Thu Sep 17 13:48:00 CEST 2020