COVID-19 vaccinatiecampagne 2024

Gepubliceerd op: Tue Sep 10 13:24:00 CEST 2024

De coronavaccinatiecampagne 2024 is gestart, met een vernieuwd vaccin. Tot 16 september kunnen alléén mensen met een ernstige medische aandoening op advies van een behandelend arts alvast de coronaprik halen. Vanaf 16 september volgen andere groepen. Mensen met MS jonger dan 60 jaar krijgen geen uitnodiging, maar kunnen zichzelf aanmelden voor een coronavaccin.

Wel of geen vaccinatie?
Het advies aan alle mensen met MS is om zich te laten vaccineren. Dit geldt ook voor mensen die een ziekte modulerende therapie gebruiken.

Wie krijgt uitnodiging?
Personen van 60 jaar en ouder krijgen een persoonlijke uitnodiging. Mensen van 18-59 jaar met een indicatie voor de griepprik kunnen zelf een afspraak inplannen bij de GGD voor een coronaprik. Hiervoor hebben ze geen uitnodigingsbrief of verwijsbrief nodig.

Hoe maak ik een afspraak bij de GGD?
U kunt online een afspraak maken via Een (corona)prikafspraak maken (ggdafspraak.nl) of door te bellen naar 0800-7070.

Welk vaccin wordt gegeven?
Er is geen keuze wat betreft vaccin. Iedereen krijgt het mRNA-vaccin JN.1 van BioNTech/Pfizer. Het is tot en met 6 december 2024 mogelijk om de coronaprik te halen.

Timing ten op zicht van MS-medicatie
De landelijke MS werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie heeft in 2023 een duidelijk overzicht gepubliceerd over de timing van COVID-19 vaccinatie en de behandeling bij MS:
Update advies COVID-19 vaccinaties bij mensen met MS (website NVN)

Zie voor aanvullende informatie over de coronaprik: https://www.rivm.nl/corona/coronaprik en de najaarsronde coronaprik: https://www.rivm.nl/corona/coronaprik-najaarsronde

Gepubliceerd op: Tue Sep 10 13:24:00 CEST 2024