€77.500,- voor onderzoek door Alzheimer Rally

Gepubliceerd op: Mon Apr 15 10:48:00 CEST 2019

De Alzheimer Rally had dit jaar een recordopbrengst van maar liefst €77.500,- voor het onderzoek naar Frontotemporale Dementie. De Alzheimer Rally is een jaarlijkse benefietrally voor klassieke automobielen en bijzondere auto’s. De opbrengst is voor het wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam.

Dit jaar werd de Alzheimer Rally voor de achtste maal gereden op vrijdag 12 april. De eerste editie werd in 2012 georganiseerd en was direct een groot succes. Voor deze editie, met start en finish bij de “Heerlickheijd van Ermelo”, hadden 165 equipes ingeschreven met een grote variatie aan schitterende automobielen.

Uitdagende route

De bijzondere oldtimers reden een uitdagende route langs de mooiste plekjes in de omgeving van Ermelo. Deelnemers reden niet alleen voor het goede doel maar genoten ook van een dag rijplezier. Ook was het een prima oefening voor deelnemers aan de komende Tulpenrallye, de oudste en grootste klassieke autorally van ons land.

Onuitputtelijke energie organisatie

Al jaren organiseren Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Rooseboom de Alzheimer Rally om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor alzheimeronderzoek. Het is de heren ook dit jaar weer gelukt om er een prachtige rit van te maken en overtroffen zij de voorgaande edities met een recordresultaat van maar liefst 77.500 euro! Wij zijn de heren opnieuw dankbaar voor hun geweldige bijdrage.

Onderzoeksproject Frontotemporale Dementie

Het bedrag komt dit jaar ten goede aan onderzoek naar Frontotemporale Dementie, afgekort FTD. FTD is een vorm van dementie en kenmerkt zich door verlies van empathie, persoonlijkheids- en gedragsverandering. De ziekte brengt naast veel verdriet, onzekerheid en onbegrip steeds verdere achteruitgang in het functioneren met zich mee. FTD is, na de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie op jonge leeftijd. Wij schatten in dat 8.000- 10.000 mensen Nederland hieraan lijden.

Er bestaan geen medicijnen die FTD kunnen remmen of genezen. Verder onderzoek hiernaar is dus hard nodig. Ook de oorzaak van FTD is niet bekend. We weten dat de ziekte optreedt op jonge leeftijd, meestal tussen de 45 en 65 jaar, maar incidenteel ook vóór het 30e jaar of na het 75e jaar.

> lees meer over het onderzoeksproject Frontotemporale Dementie

Gepubliceerd op: Mon Apr 15 10:48:00 CEST 2019