Vaatchirurgie

Schrijf je nu in

Er zijn de afgelopen jaar vele ontwikkelingen geweest in de vaatchirurgie, niet alleen op technisch gebied, maar ook door wijzigingen in de samenstelling van het behandelend team. Dit vraagt van u als verpleegkundige specifieke kennis en vaardigheden.

Vaatchirurgie is een aandachtsgebied binnen de heelkunde dat zich richt op problemen rond de bloedvaten. Van halsslagaderoperaties tot aneurysmaoperaties. De laatste twee decennia laat de zorg van de vaatpatiënten opvallende veranderingen zien. Dit door interessante technische ontwikkelingen en behandeling door een multidisciplinair team. De patiënt heeft immers vaak een multimorbiditeit. Hierdoor hebben verpleegkundigen specifieke kennis en vaardigheden nodig.

Wij hebben de cursus de afgelopen periode herzien.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Wij maken gebruik van opdrachten die u thuis voorbereidt en die klassikaal worden behandeld. U leert in deze onderwijsvorm als deelnemer vooral van elkaar door initiatief te nemen, te luisteren, vragen te stellen, kennis te delen en actief bezig te zijn. Op uw afdeling geeft u over het geleerde een klinische les. Op deze wijze komt u tot betekenisvol leren.

Tijdens de cursusdagen wisselen we uitvoeren van individuele en gezamenlijke opdrachten af. Dit met verdiepen in de theorie en interessante lezingen door experts.

Tijdens de cursus krijgt u toegang tot onze digitale leeromgeving. Dit vormt de basis van deze cursus. Hier treft u alle informatie over de cursus, de voorbereiding, interessante artikelen en of filmpjes.

Elke cursusdag begint met een opdracht over de onderwerpen die u thuis heeft voorbereid. De uitkomst bespreekt u in groepsverband met uw teamleden. Daarnaast voert u opdrachten uit in de praktijk die u meeneemt naar de cursusdag.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Ontstaan van vaatziekten;
  • Diagnostiek en behandeling;
  • Doorbloedingsstoornissen van de bovenste lichaamshelft;
  • Stenotisch vaatlijden;
  • Aneurysmata;
  • Pijnbeoordeling en behandeling;
  • Diabetische voet;
  • Revalidatie en prothesiologie;
  • Klinische redeneren.

Doelgroep

Verpleegkundigen

Duur

De cursus duurt 2,5 dag in een periode van drie maanden.

Data & inschrijving 2024

11 april (hele dag)
24 april (hele dag)
2 mei (halve dag)

Rechtsboven via de inschrijfbutton kunt u zich inschrijven.
Als u onvolledige en/of onjuiste gegevens invult, is het niet mogelijk om deel te nemen aan de cursus.

Prijs 2024

€ 621,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 838,00 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam


Accreditatie

Deze cursus is door de V&VN geaccrediteerd

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geertruida Oldenburger, senior opleidingsadviseur bij VUmc Academie. U kunt dit doen via e-mailadres: g.oldenburger@amsterdamumc.nl.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Geertruida Oldenburger