Bij een acute patiëntsituatie is het essentieel dat een team goed samenwerkt en communiceert. SIM valt onder het programma TeAMZ. Dit programma biedt trainingen voor multidisciplinaire en interprofessionele teams.
TeAMZ: Acute situatie-simulatietraining (SIM)
Doel en opzet
In de Acute situatie-simulatietraining oefent u in teamverband met diverse scenario’s van acute patiëntsituaties, observeert u het gedrag van andere deelnemers en leert u hoe u daar feedback op geeft.
De focus ligt op de competentiegebieden communicatie en samenwerking. Door deze team-training kunt u elkaars gedrag observeren en er onder begeleiding feedback op geven.
Door deze manier van trainen doet u kennis en vaardigheden op die u meteen kunt toepassen in de eigen praktijk.
U traint onder begeleiding van ervaren trainers. Tijdens de training neemt u samen met de andere deelnemers, deel aan de debriefing.
De Acute situatie-simulatietrainingen worden op dit moment georganiseerd voor de Intensive care volwassenen, kinderreanimatie, Traumateam, Kinderafdeling, Reanimatieteam MDL, OK, reanimatie met PACU, Pijn, trombolyse, Gynaecologie & verloskunde (indien gewenst op locatie van een afdeling).
De opbouw van een Acute situatie-simulatietraining ziet er als volgt uit:
08.45 - 09.00 uur - Ontvangst
09.00 - 09.30 uur - Korte introductieronde en uitleg TeAMS
09.30 - 10.00 uur - Introductie simulator en werkplek
10.00 - 11.15 uur - Scenario I inclusief video-debriefing
11.15 - 12.30 uur - Scenario II inclusief video-debriefing
12.30 uur - Evaluatie en afsluiting
Doelgroep
Medisch specialisten, verpleegkundigen en overig medisch personeel.
Duur
De training bestaat uit 1 dagdeel (ochtend of middag) van 08.45 uur tot 13.00 uur of 13.30 uur tot 17.30 uur.
Locatie
Het ADAM-simlab (ZH -1 D103) wordt voornamelijk gebruikt voor de Acute situatie-simulatietrainingen. Ook andere locaties zijn mogelijk.
Accreditatie
De Acute situatie-simulatietraining is voor de medisch specialisten geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) met 4 punten. Voor verpleegkundigen is de training geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden met 4 punten. VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.
Helpdesk
Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.
Algemene voorwaarden
Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.
Meer informatie? Vraag het aan
Nicole Hermans, Programmamanager TeAMZ