EPA LZ-FO-6 Zorgvrager met bedreigde vitale functies

Op elke verpleegafdeling kunnen de vitale functies van een patiënt plots verslechteren: denk bijvoorbeeld aan de ademfrequentie, ademdiepte, bloeddruk, bewustzijn en hartfrequentie. De jarenlange ervaring die je als verpleegkundige hebt is vaak genoeg om te observeren, maar herken je ook tijdig wat er werkelijk aan de hand is? Kun je in zo'n geval snel de veranderende situatie analyseren en dit duidelijk communiceren naar je collega-verpleegkundigen of arts?

Met deze EPA leer je om signalen bij de patiënt te herkennen, observaties en parameters te analyseren en te communiceren. Bovendien geef je studenten en stagiaires een goed voorbeeld in het observeren, signaleren, analyseren en alarmeren wanneer de vitale functie verslechteren bij de patiënt.

EPA LZ-FO-6
Verslechterende vitale functies bij een patiënt observeren, signaleren, analyseren en alarmeren

Deze EPA is voor algemeen verpleegkundigen die de ABCDE methodiek beter willen beheersen, zeer waardevol.

Deze scholing duurt bij de Amstel Academie 6, 7 of 7,5 dag verspreid over 8 weken. Afronden kan met een Summatieve toets (Patiëntbespreking) en bewijsvoering uit de praktijk. Deelnemers ontvangen in dat geval een bekwaamverklaring voor deze EPA.

EPA als bouwsteen

De verpleegkundige vervolgopleidingen zijn opgebouwd uit een aantal EPA’s en EOL’s  (Epa overstijgende leeractiviteiten) . EPA staat voor Entrustable Professional Activity. Deze EPA kun je echter los volgen en gebruiken als bouwsteen voor de rest van je loopbaan. Je ontwikkelt je stapsgewijs en volgt deze op het moment dat bij jou past.

Proactive nursing

In deze EPA leer je om kennis en inzichten te verdiepen m.b.v. het klinisch redeneren. Theorie- en praktijklessen worden gevarieerd aangeboden. Als deze methodiek je goed bevalt, kun je op dezelfde manier doorleren in bijvoorbeeld een verpleegkundige vervolgopleiding of de Leergang Klinisch Redeneren.

Meer info over deze EPA? Bezoek onze digitale bijeenkomst

Data: 28 juni, 5 juli, 12 juli en 19 juli 2023
Tijd: 14.00 - 15.00 uur

De lesdagen zijn verspreid over 8 weken.
De lesdagen zijn afwisselend, en de docenten komen uit de praktijk.

Op de lesdagen krijg je in de ochtend antwoord op vragen naar aanleiding van je voorbereiding. In de middag oefen je interactief met casussen uit de praktijk of scenariotraining. De feedback die je hieruit haalt, helpt je om je vaardigheden in klinisch redeneren te verdiepen, en je bevindingen beter te communiceren.

Op je eigen werkplek breng je het geleerde direct in de praktijk en toon je je verkregen inzicht en vaardigheden aan.

EPA

De code van deze EPA is LZ-FO-6.  

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice Amstel Academie. Als de opleidingsplaats is bevestigd, wordt door de Frontoffice Amstel Academie een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild.

Doelgroep

Algemeen verpleegkundigen, werkzaam op een niet-acute afdeling.

Duur & lesdagen

6, 7 of 7,5 lesdagen verspreid over 8 weken

Toetsing

In overleg met de leidinggevende kun je aansluitend een theoretische toets afleggen en in de praktijk bekwaam worden verklaard.

Data

September 2023: 14 september t/m 9 november (toets op 30 november)
November 2023: 9 november t/m 21 december (toets op 11 januari 2024)
In 2024: 4 tot 6 startmomenten (data volgen)

Lestijden zijn van 09.00 - 16.10 uur.

Locatie

Amsterdam UMC, locatie VUmc
Medische faculteit, Amstel Academie
Van der Boechorststraat 7, Amsterdam

Kosten

Bekijk hier de kosten voor deze EPA.

Maatwerk: informatie voor managers/ teamleiders
Maatwerk is in overleg mogelijk. Een instelling kan een eigen groep samenstellen, waarin verpleegkundigen vanuit meerdere verpleegafdelingen kunnen deelnemen.
Informatie via c.rovers@amsterdamumc.nl

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van  de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze verpleegkundige vervolgopleiding is het volgende vereist:

  • een registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • je bent werkzaam op een verpleegafdeling

Meer informatie? Vraag het aan

Coriëlle Rovers,
RN, M-Ed, Opleider VVO Amstel Academie