Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? In deze opleiding maak je in het eerste jaar kennis met de praktijk en ga je vanaf het tweede jaar aan de slag als werknemer.
Verpleegkunde hbo-v werken/leren (Duaal)
De opleiding hbo verpleegkunde kun je bij Amsterdam UMC volgen als duaal traject en duurt 4 jaar. In het eerste jaar volg je het voltijd programma. Je gaat naar school en loopt een korte stage in Amsterdam UMC op locatie VUmc.
Vanaf het tweede jaar ben je werknemer bij Amsterdam UMC en wissel je het werken af met leren. In het werk word je begeleid door een gediplomeerde collega. Naarmate de opleiding vordert verleen je steeds complexere patiëntenzorg en werk je zelfstandiger. Je werkt dan zowel op locatie VUmc als AMC.
Bij de vierjarige hbo-v duaal opleiding ga je eerst een jaar naar school voor een theoretische basis. Tijdens het eerste studiejaar loop je een korte stage op een verpleegafdeling. Als je het eerste jaar goed afrondt ontvang je je propedeuse.
In het tweede en derde jaar ga je werken op een afdeling van Amsterdam UMC, locatie VUmc of AMC, en heb je een lesdag per week bij HvA of HIH. Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Om de vijf à zes maanden wissel je van verpleegafdeling, waardoor je met verschillende patiëntencategorieën te maken krijgt. Je werkt en leert onder meer op chirurgische en interne afdelingen, een specialistische afdeling en de polikliniek. Er staat ook een externe stage op het programma.
De opleiding sluit je af met een afstudeeropdracht. Hiervoor doe je onderzoek en maak je een kwaliteitsopdracht in overleg met de verpleegafdeling.
Carrièremogelijkheden
Met een hbo-v diploma kun je overal in de zorg aan het werk. Als gediplomeerd verpleegkundige heb je diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld verder vakinhoudelijk specialiseren, leidinggevende, praktijkopleider of docent worden.
- Als je een verpleegkundige vervolgopleiding volgt, kun je gaan werken bij afdelingen zoals neonatologie, intensive care, spoedeisende hulp of oncologie. Voor een overzicht kun je kijken bij het aanbod van de Amstel Academie.
- Als na je hbo-v blijkt dat je affiniteit hebt met kwaliteit en ontwikkeling, kun je senior verpleegkundige worden. Je combineert dan patiëntenzorg met projecten om de zorg op een verpleegafdeling te verbeteren.
- Na je hbo-v kun je ook een masteropleiding MANP (Master Advanced Nursing Practice) volgen en word je verpleegkundig specialist. Als verpleegkundig specialist kun je taken overnemen van de arts en eenvoudige medische behandelingen uitvoeren voor specifieke patiëntgroepen.
- Kies je aansluitend voor een wetenschappelijke opleiding verpleegkunde, dan kun je bijv. werken als beleidsadviseur in één van de zorgdivisies.
Organisatie
Amsterdam UMC organiseert, samen met Hogeschool InHolland en Hogeschool van Amsterdam, de hbo-v duaal opleiding. De Hogeschool zorgt voor het theoretische deel. Amsterdam UMC zorgt voor het praktijkdeel van de opleiding. Hiervoor werken opleiders van de Hogeschool en Amsterdam UMC intensief samen.
Locaties
- De hbo-v opleiding van Hogeschool InHolland wordt gegeven in het OZW gebouw, De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, vlak naast Amsterdam UMC, locatie VUmc.
- De hbo-v opleiding van Hogeschool van Amsterdam wordt gegeven in het Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam.
Startdata
De opleiding start jaarlijks in september.
NB Voor het schooljaar 2024-2025 zijn de groepen voor zowel BBL als Duaal vol. Solliciteren is niet meer mogelijk.
De sollicitatieprocedure gaat als volgt:
- de werving start vanaf 1 november in het jaar voorafgaand aan het betreffende schooljaar. Deze werving loopt door tot de groep vol izit.
- Voor je sollicitatie vul je het motivatieformulier in en stuur je je CV mee.
- Na ontvangst van jouw sollicitatie zal worden beslist of wij je uitnodigen voor op een gesprek.
- Wanneer je wordt afgewezen krijg je te horen wat de reden hiervan is.
- Bij een positief sollicitatiegesprek zal je een leerovereenkomst aangeboden krijgen voor start van de opleiding in september. Medio mei zal er een bijeenkomst zijn met alle geselecteerde kandidaten.
Open dagen & -avonden
We zijn vanuit Amsterdam UMC aanwezig op de volgende opendagen en -avonden:
- Open dagen Hogeschool van Amsterdam
- Open dagen InHolland
Op deze open dagen/avonden geven we graag meer informatie en antwoord op je eventuele vragen.
Leerovereenkomst & Arbeidscontract
Als je aangenomen bent voor de opleiding hbo-v duaal krijg je voor het eerste jaar een leerovereenkomst. In het eerste jaar volg je het voltijd programma en kun je studiefinanciering en een OV kaart aanvragen bij DUO (www.duo.nl). Als duaal student krijg je ook maandelijks zakgeld van € 450,- per maand . Je moet zelf zorgdragen voor de kosten van je boeken- en collegegeld.
Als je je propedeuse behaalt en de opleiding vervolgt bij Amsterdam UMC krijg je vanaf het tweede jaar een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van de opleiding. Je krijgt dan salaris en je boeken- en collegegeld wordt vergoed. Met terugwerkende kracht worden dan ook het boeken- en collegegeld van het eerste jaar uitgekeerd. Het salaris wordt volgens de CAO UMC, leerlingenschaal A, ingeschaald. Hierover kan niet worden onderhandeld.
Eerder hbo-wo diploma behaald?
Indien je eerder een hbo of wo diploma in zorg of onderwijs hebt behaald, vergoeden wij alleen het wettelijke collegegeld. Het overige instellingscollegegeld moet je zelf bekostigen. Bekijk op deze website wat dit voor jou betekent.
Toelatingseisen
- Je bent 17 jaar of ouder bij het starten van de opleiding in september 2024.
- Een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma.
- N.B: Amsterdam UMC neemt voor deze opleiding geen studenten aan die al een MBO-Verpleegkundige diploma hebben.
- Ben je ouder dan 21 en heb je geen van deze diploma's, dan kun je een toelatingsonderzoek aanvragen bij de Hogeschool InHolland of Hogeschool van Amsterdam.
- Spreek- en taalvaardigheden van de Nederlandse taal die voldoen aan het niveau van certificaat NT2, staatsprogramma II of vergelijkbaar certificaat NT2 gevolgd aan een ROC.
- Wanneer je een buitenlands diploma bezit, moet dit diploma gewaardeerd zijn en aan de minimale vooropleidingseisen voldoen. Dit dien je te hebben gedaan voor je sollicitatie.
Meer informatie? Vraag het aan
Team Recruitment