EPA LZ-FO-6 Zorgdragen voor zorgvrager op verpleegafdeling met risico op bedreigde vitale functies

Met de EPA LZ-FO-6 leer je om signalen te herkennen, observaties en parameters te analyseren en te communiceren wanneer de vitale functie bij een patiënt plotseling verslechteren. Deze EPA is voor algemeen verpleegkundigen die de ABCDE methodiek beter willen beheersen, zeer waardevol.

Op elke verpleegafdeling kunnen de vitale functies van een patiënt plots verslechteren: denk bijvoorbeeld aan de ademfrequentie, ademdiepte, bloeddruk, bewustzijn en hartfrequentie. De jarenlange ervaring die je als verpleegkundige hebt is vaak genoeg om te observeren, maar herken je ook tijdig wat er werkelijk aan de hand is? Kun je in zo'n geval snel de veranderende situatie analyseren en dit duidelijk communiceren naar je collega-verpleegkundigen of arts?

EPA LZ-FO-6: Zorgdragen voor een zorgvrager op een verpleegafdeling met (risico op) bedreigde vitale functies.

Online infosessies EPA LZ-FO-6

Wil je meer informatie over deze EPA?
Schuif dan aan bij de online infosessie.
Kijk bij 'Overzicht' voor de data en zoomlink.

De scholing duurt bij de Amstel Academie varierend 6 tot 7,5 dagen, die verspreid zijn over 8 weken. Afronden kan met een Summatieve toets (Patiëntbespreking) en bewijsvoering uit de praktijk. Deelnemers ontvangen na het afleggen van de toets en bewijsvoering een bekwaamverklaring voor deze EPA.

EPA als bouwsteen

De verpleegkundige vervolgopleidingen zijn opgebouwd uit een aantal EPA’s en EOL  (EPA overstijgende leeractiviteiten). De EPA LZ-FO-6 kun je los volgen en gebruiken als bouwsteen voor de rest van je loopbaan. Je ontwikkelt je dan stapsgewijs en volgt de EPA's op het moment dat jou schikt.

Proactive nursing

In deze EPA leer je om kennis en inzichten te verdiepen met behulp van klinisch redeneren. Theorie- en praktijklessen worden gevarieerd aangeboden. Als deze methodiek je goed bevalt, kun je op dezelfde manier doorleren in bijvoorbeeld een verpleegkundige vervolgopleiding of de Leergang Klinisch Redeneren.

Meer info over deze EPA? Schuif aan bij de online voorlichtng.

Woe 8 mei: 14.00-15.00 uur
Di 28 mei: 10.00-11.00 uur

De lesdagen, die verspreid zijn over 8 weken, zijn afwisselend. Je krijgt dan les van opleiders die werkzaam zijn (geweest) in de praktijk.

Tijdens de lesdagen krijg je in de ochtend antwoord op vragen die in je voorbereiding hebt verzameld.
In de middag oefen je interactief met casussen uit de praktijk of scenariotraining. De feedback die je hieruit haalt, helpt je om je vaardigheden in klinisch redeneren te verdiepen, en je bevindingen beter te communiceren.

Op je eigen werkplek breng dat wat je geleerd hebt tijdens de lesdagen in de praktijk en kun je verkregen inzicht en vaardigheden aantonen.

EPA

De code van deze EPA is LZ-FO-6.  
De officiele titel is: Zorgdragen voor een zorgvrager op een verpleegafdeling met (risico op) bedreigde vitale functies.

Doelgroep

Algemeen verpleegkundigen, werkzaam op een niet-acute afdeling.

Duur

6, 7 of 7,5 lesdagen, verspreid over 8 weken.

Startdata, lesdagen & lestijden

Startmomenten 2024:
- 12 september
- 6 november (bij voldoende aanmeldingen).
Lestijden zijn van 09.00 - 16.10 uur.

Locatie

Amstel Academie, Van der Boechorststraat 7, Amsterdam (Amsterdam UMC, locatie VUmc)

Toetsing

In overleg met leidinggevende kan aansluitend een theoretische toets worden afgelegd en in de praktijk bekwaam worden verklaard.

Kosten

De kosten zijn te vinden op pagina Prijslijsten Amstel Academie.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice Amstel Academie. Als de opleidingsplaats is bevestigd, wordt door de Frontoffice Amstel Academie een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild.

Maatwerk: informatie voor managers/ teamleiders
Maatwerk is mogelijk. Een instelling kan een eigen groep samenstellen, waarin verpleegkundigen vanuit meerdere verpleegafdelingen kunnen deelnemen.
Informatie via c.rovers@amsterdamumc.nl

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie.

Toelating

Voor toelating tot dit onderwijspogramma gelden de volgdende ingangseisen:

  • een registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • je bent werkzaam op een verpleegafdeling of in de thuiszorg

Meer informatie? Vraag het aan

Coriëlle Rovers,
RN, M-Ed, Opleider VVO Amstel Academie