Ben je werkzaam als dialyseverpleegkundige en wil je je verder specialiseren in vaattoegang? Dan is de opleiding Vaattoegangverpleegkundige iets voor jou. Deze opleiding is bedoeld voor dialyseverpleegkundigen die zich willen specialiseren in vaattoegang voor dialysepatiënten.
Dialyse Vaattoegangverpleegkundige
De vaattoegangszorg is de afgelopen jaren meer en meer complex geworden en vraagt om extra expertise buiten de bestaande basiskennis. Coördinatie van de vaattoegangzorg vanaf het moment dat de patiënt start met dialyse is heel belangrijk en een belangrijke taak van de vaatoegangverpleegkundige. Zij maakt het gevoerde beleid ten aanzien van de vaattoegang inzichtelijk. Zij coacht collega’s en is aanspreekpunt voor collega’s bij problemen.
Tijdens de opleiding leer je de verpleegkundige zorg voor de vaattoegang te coördineren en te realiseren. Belangrijk onderdeel van de opleiding is het verbeteren van de kwaliteitszorg voor de vaattoegang op micro-, meso-, en macro niveau.
De opleiding Vaattoegangverpleegkundige kent de volgende leereenheden:
- Verpleegkundige aspecten vaattoegang
- Verdieping van de vaattoegang
- Onderzoek participatie, Research en EBP
Klik hier voor het lesdagenoverzicht.
Inschrijfprocedure
De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.
Start en duur
De opleiding start één keer per jaar, in september en duurt 10 maanden, waarvan 16 lesdagen.
Accreditatie
Deze opleiding is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V. Na afronding van de opleiding worden de behaalde punten automatisch toegekend.
Kosten & offerte losse lesdagen
Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@amsterdamumc.nl.
Bijzonderheden
Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen.
Bevestiging van aanmelding en betaling
Na sluiting van de aanmeldingstermijn krijgt de student een bevestiging van deelname toegestuurd. De instelling ontvangt een factuur, die uiterlijk 30 dagen na ontvangst moet zijn voldaan.
Per opleiding is het maximum aantal studenten gesteld op 25. Bij meer dan 30 inschrijvingen, starten er 2 groepen. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wordt de student niet geplaatst dan komt deze op een reservelijst. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.
Vrijstellingen
Op grond van een eerder verworven competenties kan een student in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dient hij/zij, voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de opleider, vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door het hoofd van de sectie in samenspraak met de opleider en het hoofd van de afdeling, waarna de student schriftelijk antwoord ontvangt.
Algemene voorwaarden
Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.
Meer informatie? Vraag het aan
Annette de Jong