Verpleegkundige

Voor professionalisering en/of specialiseren

Als verpleegkundige wil je je verder professionaliseren en/of specialiseren. Hieronder vind je een overzicht van (praktijk)opleidingen en trainingen waar je als verpleegkundige voor in aanmerking komt.

Opleidingen voor deze doelgroep uitgelicht

 1. De opleiding Medicatie voorschrijfbevoegdheid voor oncologieverpleegkundigen geeft u kennis van op...
  Bekijk
 2. Het programma richt zich op het behalen van competenties bij zieke kinderen in instabiele en/of de...
  Bekijk
 3. Nederland vergrijst en het aantal ouderen stijgt dus explosief. Gezondheidsproblemen van ouderen en...
  Bekijk
 4. De opleiding is er op gericht om patiënten, die door cardiovasculair en/of pulmonaal lijden ter op...
  Bekijk

Onze opleidingsinstituten

Amstel Academie

Amstel Academie verzorgt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op mbo  en hbo niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen, en medisch ondersteunende opleidingen. Dit doen we voor een groot aantal  ziekenhuizen in de regio en in Nederland.

VUmc Academie

VUmc Academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc en andere zorginstellingen.
Daarnaast ontwikkelen we maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules. Bij het Event Center organiseren we congressen en symposia in opdracht.

School of Medical Sciences

VUmc School of Medical Sciences biedt een bachelor- en masteropleiding en een zij-instroomprogramma geneeskunde: VUmc Zigma. Daarnaast biedt het een Master Oncology aan en een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie.