Digitaal verwijzen via ZorgDomein

Met de ZorgDomein verwijsapplicatie verwijst u als huisartsen uw patiënten digitaal naar Amsterdam UMC. Om samen met de patiënt een keuze te maken uit ons zorgaanbod, is binnen ZorgDomein informatie beschikbaar over de actuele toegangstijd, patiëntinformatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak en eventuele verwijscriteria.

Vanuit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief in ZorgDomein geplaatst en digitaal verzonden.

Sneller en efficiënter

Via ZorgDomein ontvangen wij goed leesbare verwijzingen en verwijsredenen. Zo kunnen we patiënten sneller bij de juiste specialist of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Zijn er meerdere afspraken achter elkaar nodig, dan plannen we die meteen in. Dat scheelt patiënten veel tijd en ongemak. Bovendien beschikt de medisch specialist voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult. Het gehele zorgtraject verloopt daardoor efficiënter.

Voeg eenvoudig bijlagen toe aan uw verwijzing via ZorgDomein

ZorgDomein biedt de mogelijkheid om bijlagen vanaf uw harde schijf of netwerkschijf toe te voegen aan de verwijsbrief. Delen van elektronische patiëntendossiers, bijvoorbeeld medicatieoverzichten of specialistenbrieven, stuurt u dus direct mee met de verwijzing en hoeven niet te worden nagezonden per fax of per post.

Aanvragen diagnostiek radiologie

U kunt diagnostiek aanvragen bij de afdeling radiologie van Amsterdam UMC, locatie AMC en VUmc . Dit heeft als voordeel dat de huisarts in ZorgDomein voor dezelfde patiënt zowel een poliklinische verwijzing als een aanvraag voor bijvoorbeeld een echo kan doen. Enkele andere voordelen zijn:

  • het aanvraagformulier wordt ingevuld vanuit het HIS, met werkreductie en een vermindering in fouten als resultaat,
  • de huisarts krijgt een actueel inzicht in het aanbod aan diagnostiek,
  • huisarts en patiënt zijn optimaal geïnformeerd (oa. over hoe een onderzoek tot stand komt).

Tips om sneller en eenvoudiger te verwijzen via ZorgDomein

Meer weten? De servicedesk van ZorgDomein helpt u in slechts 15 minuten telefonisch verder op weg.

Servicedesk ZorgDomein

5 Dagen in de week tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar
Telefoon: (020) 471 52 82
Email:servicedesk@zorgdomein.nl

Nog niet aangemeld?

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van ZorgDomein, behoudens eventuele benodigde updates van uw HIS- of ASP leverancier. Via de website van ZorgDomein meldt u zich aan.

Vragen/opmerkingen over het zorgaanbod

  • Voor locatie AMC en locatie VUmc: Rachida Joumayl, zorgdomein@vumc.nl