Bezoektijden en regels

De uitbraak van het coronavirus heeft ook in Amsterdam UMC geleid tot extra maatregelen. Lees meer over deze maatregelen als u van plan bent AMC en/of VUmc te bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld speciale regels met betrekking tot het bezoeken van patiënten. Dit kan per verpleegafdeling verschillen!
Meer informatie


Het bezoek is voor patiënten en hun naasten een belangrijk moment van de dag. Toch kan een bezoek een extra belasting voor de patiënt en/of voor de medepatiënten betekenen. Daarom hebben wij een aantal algemen bezoekregels opgesteld.

Uw bezoek

Tijdens de bezoekuren gaan de verpleging en de behandeling uiteraard gewoon door. Het kan dus zijn dat wij u vragen even de kamer te verlaten. U kunt dan in de conversatieruimte van de afdeling te wachten. Wij vragen u bovendien rekening te houden met de etenstijden van de patiënten: van 11.30 tot 12.30 uur en van 16.30 tot 17.30 uur.

Bezoek kan vermoeiend zijn voor de patiënt of medepatiënten. Het liefst duurt een bezoek niet langer dan een uur. Misschien is de patiënt die u bezoekt weer aan de beterende hand, maar andere patiënten kunnen hun rust nog hard nodig hebben. Houd bezoek met kinderen kort. Heel kleine kinderen kunt u beter niet meenemen. Kinderen onder de twaalf jaar mogen alleen onder begeleiding in het ziekenhuis rondlopen mits de tijdelijke Corona bezoekregels dit toestaan.

Infectiegevaar

In een ziekenhuis wordt altijd gelet op het voorkomen van infecties. Bent u verkouden of heeft u last van griep of andere infecties? Stel uw bezoek dan uit. Mensen die in het ziekenhuis liggen, zijn vaak extra vatbaar.

Rookvrij

Amsterdam UMC is volledig rookvrij. Dit betekent dat er in het ziekenhuis en op ons terrein niet gerookt wordt. Ook geen e-sigaretten. Meer informatie leest u op onze pagina over Rookvrij Amsterdam UMC.

Telefoneren en internet

In het ziekenhuis mag u alleen in de conversatieruimten en de centrale hal mobiel bellen. Wij willen u vragen ervoor te zorgen dat anderen geen last van uw gesprek hebben. Wilt u op de verpleegafdeling bellen? Vraag dan aan de verpleging of dit kan. Met uw eigen laptop of smartphone heeft u overal in het ziekenhuis gratis toegang tot internet. Op sommige afdelingen (zoals operatiekamers, recovery of uitslaapkamer en de intensive care) kunt u uw smartphone en laptop niet gebruiken. Bij twijfel kunt u even overleggen met de verpleging.

Bloemen

Op de intensive-careafdeling en de verpleegafdeling KNO/oogheelkunde mogen geen bloemen staan vanwege infectiegevaar. Wij verzoeken u om op alle verpleegafdelingen geen vaste planten mee te nemen. Potaarde kan namelijk een bron zijn van infecties.

Informeren naar de gezondheidstoestand

In het kader van de privacy van de patiënt kunnen wij geen informatie aan derden geven. U kunt bij de contactpersoon van de patiënt informeren naar de gezondheidstoestand. De patiënt wijst deze contactpersoon zelf aan.