Reumatologie en Klinische Immunologie

Reumatologie in Amsterdam UMC is een afdeling met veel kennis en ervaring in reumatologische aandoeningen. Reuma is een grote verzameling ziekten waarbij meerdere gewrichten langdurig ontstoken zijn. Op onze polikliniek zien we vooral patiënten met gewrichtsreuma, botziekten, SLE of spondyloartritis. Onze speciale reumaverpleegkundigen zijn onmisbaar in het contact met de patiënt.

Als universitair medisch centrum neemt wetenschappelijk onderzoek bij ons een belangrijke plek in. Het vroeg opsporen van de ziekte kan later schade aan de gewrichten verminderen. Wij richten ons hiervoor dan ook op de allernieuwste echotechnieken. Deze zijn patiëntvriendelijk en snel. Als opleidingsziekenhuis kent onze afdeling ook artsen in opleiding tot reumatoloog.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek reumatologie of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1122.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? dan komt u te liggen op de verpleegafdeling Oncologie (3C). Receptie verpleegafdeling 020 - 444 2131.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Stafsecretariaat:
ZH 3 A 64
020 - 444 3432
020 - 444 2138 (fax)
secr.reumatologie@vumc.nl

Postadres secretariaat:
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam

Zorg waar wij goed in zijn

Reumatoïde artritis (gewrichtsreuma)

Door jarenlange focus op gewrichtsreuma hebben wij extra kennis van de behandeling hiervan. Zo zijn wij experts in hart- en vaatziekten en osteoporose bij deze ziekte, beeldvorming en bijzondere gevallen.

Osteoporose

Ons team heeft de langste ervaring met botziekten in Nederland. We zien jonge patiënten met botontkalking (osteoporose), patiënten met veel botbreuken of second opinions.

SLE/Sclerodermie

Wij hebben voor onderzoek unieke patiëntengroepen met de auto immuunziekten sclerodermie en SLE. Ook hebben wij speciale ervaring met zwangerschappen bij SLE.

Spondyloartritis

Al jaren heeft onze afdeling een kenniscentrum voor spondyloartritis: reuma aan de wervelkolom. Een uveïtis-spreekuur met de oogartsen hoort hierbij.

Beeldvorming

Onze echografie-expert kan vaak onduidelijke gewrichtsklachten toch ontrafelen. Om reuma vast te stellen kan een MRI- of PETscan nuttig zijn. Ook hierin hebben wij een specialist in ons team.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Irene Bultink
Irene Bultink Reumatoloog, Onderwijscoördinator
Irene van der Horst-Bruinsma Reumatoloog, Vicevoorzitter stafconvent
Conny van der Laken
Conny van der Laken Reumatoloog, Projectleider beeldvormend onderzoek van reumatische ziekten
w.f Lems
Willem Lems Reumatoloog, plaatsvervangend opleider, chef de clinique
Mike Nurmohamed Reumatoloog
Ronald van Vollenhoven Hoofd afdeling reumatologie, Hoogleraar
Alexandre Voskuyl
Alexandre Voskuyl Reumatoloog, Opleider, Directielid onderzoeksinstituut CCA
R.M. van Vugt
R.M. van Vugt Reumatoloog

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Dit specialisme neemt geen patiënten op
footer

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Verpleegafdelingen

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.