Informatie over pulmonale hypertensie voor patiënten

Algemene informatie over pulmonale arteriële hypertensie (PAH)

PAH is een vorm van pulmonale hypertensie waarbij de kleine longslagaders zijn vernauwd. Onze artsen hebben veel ervaring met de behandeling van PAH.Algemene informatie over chronische longembolieën en pulmonale hypertensie (CTEPH)

CTEPH is een vorm van pulmonale hypertensie die wordt veroorzaakt door stolsels in de longslagader. Wij voeren operaties (PTE) of dotterbehandelingen (BPA) uit. In het filmpje wordt dit heel duidelijk uitgelegd.Recente ontwikkelingen in PAH en CTEPH

De ontwikkelingen binnen de diagnostiek en behandeling van PAH en CTEPH staan niet stil. Lees meer de recente vorderingen.Kan ik meedoen aan een studie?

Doorlopend vinden er klinische studies plaats naar de oorzaak en behandeling van Pulmonale hypertensie. U kunt hier als patiënt aan meedoen.

Patiëntenadviesraad pulmonale hypertensie

Onze patiënten met PH kunnen ons het beste vertellen hoe ze zaken in het ziekenhuis anders willen zien. Of hoe de begeleiding daarbuiten nog beter kan.

Patiëntenvereniging PH

De Stichting Pulmonale hypertensie is een landelijke, zelfstandige patiëntenorganisatie met als doel haar achterban te informeren, ondersteunen en adviseren. De stichting richt zich op mensen met pulmonale hypertensie, hun familie en de mensen in hun directe leefomgeving.

Patiëntenfolders pulmonale hypertensie

Wilt u meer weten over de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onze folders.

Uw steun

Wilt u het werk van het kenniscentrum pulmonale hypertensie steunen? Dat kan!