Wat maakt het PH kenniscentrum uniek?

In het VUmc PH kenniscentrum werken specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen nauw samen aan een optimale en menselijke zorg. We investeren veel tijd in het vergroten en delen van kennis over pulmonale hypertensie en de nascholing van specialisten. Ook doen we gericht wetenschappelijk onderzoek, meestal in samenwerking met internationale top-onderzoeksinstituten.

Ons doel? De oorzaak van ph achterhalen. Dat is de eerste stap naar genezing van deze zeldzame en vooralsnog ongeneeslijke aandoening. Afgelopen jaren zijn er 28 promovendi gepromoveerd op onderzoek op het gebied van pulmonale hypertensie. In de nieuwsbrieven kunt u van verschillende onderzoekers teruglezen waarop zij zijn gepromoveerd.

Het VUmc PH kenniscentrum biedt het volledige palet aan behandelingen inclusief de operatie bij (pulmonale endarteriectomie PEA) en de dotterbehandeling (ballon pulmonalis angioplastiek BPA) bij pulmonale hypertensie bij chronische longembolieën (CTEPH).

Onze patiënten worden vanuit heel Nederland (en zelfs de Nederlandse Antillen) naar ons kenniscentrum verwezen voor de diagnose en behandeling van pulmonale hypertensie.

Tevens worden de nieuwste geneesmiddelen op het gebied van PAH in ons kenniscentrum getest. We hebben tot nu toe deelgenomen aan 30 trials op het gebied van nieuwe medicijnen.