Psychiatrie - GGZ inGeest

Een psychiatrische aandoening, angststoornis of depressie kan veel vragen oproepen. Is het erfelijk? Komt het door een afwijking in de hersenen? Om de antwoorden hierop te vinden doen wij wetenschappelijk onderzoek. We testen nieuwe behandelingen en medicijnen. Dit onderzoek gebeurt voor een deel bij GGZ inGeest waar wij nauw mee samenwerken.

GGZ inGeest is expert in bijzondere psychiatrische zorg. Veel van onze onderzoekers werken ook als psycholoog of psychiater, op locatie VUmc of bij GGZ inGeest. Daardoor kan nieuwe wetenschappelijke kennis snel worden gebruikt in de praktijk. Bijvoorbeeld het inzetten van looptherapie of een online behandeling, in plaats van antidepressiva of gesprekstherapie. Deelname aan onderzoek gebeurt meestal met een vragenlijst of gesprek.

Zorg waar wij goed in zijn

Angst- en dwangstoornissen

Hoe verloopt een stoornis en waar komt deze vandaan? En is er een link met bepaalde ziekten? Ons onderzoek levert nieuwe kennis op en nieuwe behandelingen.

Depressie

Waar komt een depressie vandaan, en kan het in de familie zitten? Kan een lichamelijke klacht zorgen voor een depressie? Ons onderzoek en onderwijs verdiende het keurmerk TOPGGz.

Ouderenpsychiatrie

Het vakgebied ouderenpsychiatrie is nog redelijk jong. Maar onze academische werkplaats voor ouderenpsychiatrie heeft als enige in Nederland al het keurmerk TOPGGz.

Bipolaire stoornissen

In dit samenwerkingsverband onderzoeken en behandelen we manisch-depressieve stoornissen en de risicofactoren. Ook zijn er opleidingsplaatsen.

De relatie psychiatrische en lichamelijke klachten

Wat doet een depressie met diabetes? Wat is het verband tussen angst en een hartziekte? Ons onderzoeksprogramma bekijkt dit verband tussen lichaam en geest.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek ziekenhuispsychiatrie of neem contact op met de poli door te bellen naar 020 - 444 1162.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling medisch psychiatrische unit (4C).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat
020 - 444 0196
020 444 0197 (fax)
polikliniekpsychiatrie@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Aartjan Beekman
Aartjan Beekman Hoofd afdeling Psychiatrie VUmc, Lid Raad van Bestuur GGZinGeest, Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
Annette Boenink
A. Boenink Hoofd ziekenhuispsychiatrie VUmc, Directeur Behandelzaken GGZinGeest, Consultatief psychiater VUmc
Marijke Bremmer
M. Bremmer Psychiater, Senior onderzoeker
Emma Colette Medisch psycholoog
G. Eeckhout
A. Eeckhout Psychiater
Klaas Jan Nauta
Klaas Nauta Psychiater en coördinator PCD, Medisch programmaleider complexe situatie training Teams VU, Programmaleider Costa VU
Robert Vermeiren Kinder- jeugdpsychiater
Odile van den Heuvel
Odile van den Heuvel Professor of Neuropsychiatry

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandelingiet bekend
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie psychiatrie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken dit] uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.