Medische oncologie

Het specialisme medische oncologie houdt zich intensief bezig met de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor mensen met kanker. Bijvoorbeeld met nieuwe medicijnen als immuuntherapie. Wij staan internationaal bekend om onze goede zorg en het wetenschappelijke onderzoek dat wij doen. Zo werken wij aan steeds betere behandelmethoden om kanker aan te pakken.

Bij het grensverleggende onderzoek dat wij doen, werken onderzoekers en artsen nauw samen. Ons onderzoek richt zich op een aantal specifieke tumortypen, waaronder tumoren in de hersenen, borst, prostaat, darmen, nieren en huid. Met deze kersverse kennis leiden we nieuwe specialisten op. En kiezen we voor patiënten een therapie op maat. Zo verbeteren we onze zorg steeds verder.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek medische oncologie bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie W op de 5e verdieping.
Bekijk de interactieve route naar receptie W. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Verwijzers en patiënten kunnen contact opnemen met de polikliniek via 020 - 444 0522. Dat geldt ook voor vragen over afspraken en herhaalrecepten. Faxnummer polikliniek: 020 - 444 0523

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling oncologie (3C). Het telefoonnummer van de verpleegafdeling is: 020 - 444 2131. In de avond, nacht en het weekend kunt u via dit nummer ook de dienstdoende oncoloog bereiken.

Het telefoonnummer van het secretariaat van het afdelingshoofd is 020 444 4321.

Zorg waar wij goed in zijn

Experts bij kanker

Wij richten ons uitsluitend op de behandeling van patiënten met kanker. Dat betekent dat u bij ons verzekerd bent van de best mogelijke behandeling en begeleiding bij kanker, ongeacht de vorm.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij besteden veel aandacht aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. In onze klinische studies worden de laatste ontwikkelingen in medicijnonderzoek toegepast. U bent zo verzekerd van de beste zorg bij kanker.

Immuuntherapie

Bij immuuntherapie helpt het eigen afweersysteem de kanker te bestrijden. Met goede resultaten bij veel kankervormen. We onderzoeken nieuwe toepassingen van deze therapie.

Look good... Feel better

Een ontspannen schoudermassage of tips voor een huid die door de behandeling droog is geworden. Dat doet gewoon goed. Onze ervaren schoonheidsspecialiste is er voor u.

Huiskamer

Kanker heb je nooit alleen. De steun van familie en vrienden is vaak onbetaalbaar. Onze huiskamer is een fijne plek om even samen te zijn.

Therapie op maat

Ons doel is een behandeling die precies past bij de patiënt. We kijken hierbij naar bijzondere kenmerken van de tumor. Dit noemen wij personalized medicine.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
J. Buter
Jan Buter Medisch oncoloog
Sarah Derks Medisch oncoloog
Fons van den Eertwegh
Fons van den Eertwegh Medisch oncoloog, Plaatsvervangend afdelingshoofd
Inge Konings
Inge Konings Medisch oncoloog, opleider
Mariette Labots
Mariette Labots Medisch oncoloog, Interim afdelingshoofd
Myra van Linde
Myra van Linde Medisch oncoloog
Kathelijn Versteeg Medisch oncoloog
Hans van der Vliet
Hans van der Vliet Medisch oncoloog
Jens Voortman Medisch oncoloog

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie medische oncologie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.