Longziekten

Bij het specialisme longziekten houden we ons bezig met alle aandoeningen aan de luchtwegen, longen en ademhaling. Wij bieden zorg bij algemene longziekten aan mensen uit de regio. Daarnaast richten wij ons op een aantal complexe longziekten, zoals pulmonale hypertensie. Bij deze ziekten bieden wij behandelingen op een hoog specialistisch niveau.

Bij longziekten is wetenschappelijk onderzoek essentieel. Zo verbeteren wij behandelmethoden voor een aantal ziekten. De kennis die wij opdoen, passen wij toe in de praktijk. Een operatieteam bestaat altijd uit twee longchirurgen. En soms roepen wij de hulp in van een cardio-thoracaal chirurg, die operaties uitvoert via de borstkas. Door onze verschillende achtergronden vullen wij elkaar aan. Zo bundelen we kracht en kennis.

Zorg waar wij goed in zijn

Longkanker

Zowel artsen als patiënten kunnen bij ons terecht voor advies bij een behandeling voor longkanker. Door het gebruik van moderne apparatuur geven wij behandelingen die zware operaties overbodig maken.

Meer informatie

Pulmonale Arteriële Hypertensie

Internationaal hebben wij een goede reputatie op het gebied van pulmonale hypertensie. Wij zijn één van de weinige specialismen in Europa waar u behandeld kunt worden via een operatie aan de longslagaderen.

Meer informatie

Endoscopische behandeling van de luchtwegen

Bij het Amsterdam UMC voeren wij endoscopische behandelingen van de luchtwegen uit.

Meer informatie

Interstitiële longaandoeningen

In een multidisciplinair team van specialisten stellen wij diagnoses op het gebied van interstitiële longziekten. Ook bespreken wij de behandelmogelijkheden.

Primaire ciliare dyskinesie (PCD)

We gebruiken de modernste technieken. Hierdoor is Amsterdam UMC, locatie VUmc het enige ziekenhuis in Nederland dat de diagnose PCD met zekerheid kan stellen.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek longziekten of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 0522.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling vaatchirurgie, longchirurgie, cardiologie (5C).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat longziekten:
020 - 444 4782

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Idris Bahce
Idris Bahce Longarts, Onderzoeker, opleider
Harm Jan Bogaard
Harm Jan Bogaard Longarts, Universitair hoofddocent
A. Boonstra Longarts
J.M.A Daniels
Hans Daniels Longarts, Hoofd behandelkamer longziekten
Louis Handoko
M.L. (Louis) Handoko Cardiologie/fellow hartfalen
Anton Vonk Noordergraaf
Anton Vonk Noordegraaf Afdelingshoofd longziekten
Martha Wagenaar
Martha Wagenaar Physician Assistant Longziekten

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie longziekten

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.