Werken aan de toekomst

We willen iedere (toekomstige) patiënt volgens de laatste inzichten helpen en werken aan de ontwikkeling van nieuwe. Zodat we (toekomstige) patiënten nog beter kunnen helpen. Daarom doen we veel wetenschappelijk onderzoek.

Wij ontwikkelen, onderzoeken en delen nieuwe inzichten over kanker. Met als resultaat: zorg voor patiënten met kanker op topniveau. Patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek gaan hand in hand. Zo zorgen de beste onderzoekers van vandaag voor de beste behandeling van morgen.

Ruim 1000 onderzoekers speuren samen met clinici naar manieren om de grenzen van het mogelijke te verleggen, met één doel: een betere toekomst voor kankerpatiënten. Geïnspireerd en vaak geholpen door hedendaagse patiënten, willen we mogelijkheden ontwikkelen voor toekomstige patiënten.

Onze laboratoria behoren tot de grootste van Europa. (Inter)nationaal bekroonde en gepubliceerde onderzoekers maken deel uit van ons team. Onderzoekers hebben toegang tot unieke faciliteiten en technologie. Een overzicht van de onderzoeksfaciliteiten op locatie AMC en locatie VUmc kunt u hier vinden.

Op verschillende manieren delen we onze kennis. We publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, leiden (toekomstige) professionals op en spreken op bijeenkomsten. Samen met andere medische instellingen zorgen we dat ook u over de laatste inzichten kan beschikken. Zo kunt u hier onze recente wetenschappelijke publicaties vinden en kunt u informatieve video’s vinden op ons YouTube kanaal.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op Youtube.

Yvette van Kooyk, hoogleraar moleculaire celbiologie en immunologie van Amsterdam UMC, onderscheidden met Spinozapremie: de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Ze ontrafelde de manier waarop het immuunsysteem ontregeld raakt bij het ontstaan van kanker, auto-immuunziekten en infectieziekten.