Behandelmethoden van kanker

De belangrijkste methoden om kanker te behandelen zetten we voor u op een rij. Vaak zal uw behandeling bestaan uit een combinatie van onderstaande methoden.

Operatie

De oncologisch chirurgen van Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam zijn gespecialiseerd in het chirurgisch verwijderen van tumoren. Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam beschikt over een hypermodern OK-complex dat geheel volgens de allerlaatste richtlijnen is ingericht.

Chemotherapie

Chemotherapie is één van de bekendste behandelingen voor kanker. Voor deze behandeling moet u soms worden opgenomen, maar vaak kunt u ook poliklinisch of thuis worden behandeld.

Bestraling (radiotherapie)

Bij kanker vormen zich kwaadaardige cellen (tumoren) in het lichaam. Doel van de straling is die kankercellen te doden, terwijl het gezonde weefsel zoveel mogelijk intact blijft. Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam beschikt over geavanceerde bestralingsapparatuur die de exacte plek van de tumor kan vaststellen en de beste manier van bestralen kan bepalen.

Therapie op maat ('Targeted therapy')

Er is een breed scala aan medicijnen beschikbaar waarmee we kanker kunnen behandelen. Soms is dit in combinatie met één van de andere methoden die hier worden genoemd.

Immuuntherapie

Immuuntherapie is een relatief nieuwe manier van kanker behandelen. Hierbij wordt uw natuurlijke afweersysteem ingezet om de kanker te bestrijden. Het wordt bijvoorbeeld al met succes ingezet bij longkanker en huidkanker (melanomen). Ons ziekenhuis beschikt over een centrum voor immuuntherapie waar we onderzoek doen naar deze relatief nieuwe behandelmethode.