Spreekuur second opinion voor hersentumoren

Elke vrijdag houdt het Hersentumorcentrum een second-opinion-spreekuur. Hier kunt u binnen 1 dag een volledige screening en advies krijgen over uw medische behandeling.

Hoe aanvragen?

Een second opinion vraagt u aan via uw behandelend arts of huisarts. Hij of zij kan de aanvraag indienen via het digitale formulier  of door een mail te sturen aan verwijzershca@vumc.nl

Let op:

  • als de beeldvorming per post verstuurd wordt neemt dit enkele dagen in beslag. Heeft het haast dan adviseren wij u de beelden per koerier aan ons te sturen. Zodra alle informatie binnen is bellen wij u voor een afspraak.
  • zorg ervoor dat alle gemaakte scans mee worden gestuurd, ook eventuele pre- en post operatie scans.

Waarom een second opinion?

Een hersentumor is complex en de behandeling ervan vaak intensief. Het kan zijn dat u vragen heeft over de diagnose of de behandeling. Het kan dan prettig zijn de mening van een andere expert dan uw behandelend arts te krijgen. De medisch specialist die u vraagt om een second opinion geeft op uw verzoek zijn mening, maar hij neemt de behandeling over het algemeen niet over. Een second opinion is dus geen motie van wantrouwen richting uw behandelaar. Het geeft u de mogelijkheid om meer informatie en een frisse blik op de feiten te krijgen om zo te komen tot een weloverwogen besluit over uw behandeling. Uw behandelend arts kan zelf ook voorstellen de mening van een andere arts te vragen. 

Medewerking van uw behandelend arts

Voor het vragen van een tweede mening is het prettig wanneer u de medewerking heeft van uw behandelend arts, maar niet noodzakelijk. Ook uw huisarts kan bemiddelen bij het verkrijgen van een tweede mening. Om u een second opinion te geven hebben wij uw medisch dossier nodig. Deze kunt u opvragen bij uw behandeld arts. Bovendien hebben wij een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist. Wij adviseren u - voordat u een second opinion aanvraagt -  bij uw ziektekostenverzekeraar te informeren of zij een second opinion vergoeden.

Gastenverblijf

Als u voor een second opinion afspraak komt en niet in de buurt woont, kunt u logeren in het Gastenverblijf. Het Gastenverblijf bevindt zich vlakbij ons ziekenhuis, op de hoek van De Boelelaan en de Amstelveenseweg in Amsterdam.