Inleiding

Binnenkort gaat het Imaging Center open van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Op deze afdeling komen patiënten voor uiteenlopende onderzoeken zoals: Thorax, MRI onderzoek, CT onderzoek, Echo onderzoek, PET MRI, enz. Er zijn poliklinische patiënten of klinische patiënten die voor de diverse uiteenlopende onderzoeken komen.

Doel

Een gastvrije ontvangst van de patiënt in de centrale hal van het Imaging Center. De vrijwilliger kan op zelfstandige wijze maar ook in nauwe samenwerking met de medewerkers van de Centrale Balie (hoofdingang Imaging Center) en Planningbureau zorg en ondersteuning bieden aan de patiënt.

Profiel

Er zal veelvuldig contact zijn met patiënten, familieleden, patiëntenvervoer, medewerker centrale balie en de planner bij het ondersteunen voor het aanmelden bij de zuil voorafgaand aan het onderzoek. De taken van de vrijwilliger zijn er volledig op gericht om de patiënt zo goed mogelijk te ondersteunen. Het bieden van een luisterend oor, het leveren van informatie en service is van belang. De vrijwilliger draagt er aan bij om de patiënten een zo aangenaam mogelijke ervaring te laten hebben.

Taken

De vrijwilliger:

•          Biedt waar mogelijk ondersteuning bij of levert informatie aan de patiënt

•          Is servicegericht en het visitekaartje van het Imaging Centrum

•          Vervult de rol als gastheer/gastvrouw

•          Ondersteunt en helpt de patiënt bij het aanmelden bij de aanmeldzuil

•          Verstrekt wachttijdinformatie of verwijst naar de actuele informatie

•          Geeft uitleg over praktische gang van zaken (waar is wat te vinden)

•          Ondersteunt zo nodig bij het terugbrengen van een patiënt naar het ziekenhuis

•          Begeleidt de patiënt zo nodig naar een vervolgafspraak

•          Verwijst de patiënt naar de juiste etage of wachtruimte en loopt evt. mee

•          Geeft een flyer mee voor de klanttevredenheidsenquete

•          Begeleidt de patiënt, stelt deze op zijn of haar gemak en verwijst zo nodig

•          Biedt iets te drinken aan en gaat indien gewenst in gesprek met de patiënt

Competenties

Voor deze afdeling van het Amsterdam UMc, locatie VUmc zijn wij op zoek naar representatieve, enthousiaste vrijwilligers met affiniteit in de zorg en direct patiëntencontact. De belangrijkste relevante competenties zijn nuchtere benadering, geduld en affiniteit met patientenzorg en automatisering, kan zowel individueel als in groepsverband werken. Verder beschik je over een goede fysieke conditie, heb je goede communicatieve vaardigheden en tevens goede beheersing van de Nederlandse taal. Beheersing van de Engelse taal of een andere taal is een pré.

Wenstijden

De werktijden zijn dagdelen van 4 uur van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur tot en met 16:30 uur. Je kunt afwisselend worden ingezet in de centrale hal, begane grond, 1e etage en of 2e etage (bij de counter in de hal).

Geïnteresseerd?

U kunt bij voorkeur online solliciteren met de knop 'solliciteer'. Graag zien wij je sollicitatie tegemoet. 

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.