Successen van VUmc Cancer Center Amsterdam

Stichting VUmc Cancer Center Amsterdam heeft door de jaren heen verschillende onderzoeksapparatuur aangeschaft en onderzoeken ondersteund. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal van onze mijlpalen.

MRIdian

Door een positief resultaat van haar beleggingen kon de Stichting een belangrijke bijdrage van €2 mln doen aan de aanschaf van de MRIdian, een zeer geavanceerd bestralingsapparaat waarbij tijdens de bestraling voortdurend MRI beelden worden gemaakt. Hierdoor is zeer nauwkeurige bestraling mogelijk, zelfs als de tumor beweegt door bijvoorbeeld ademhaling. De MRIdian is in 2015 aangeschaft en de eerste patiënt is in mei 2016 behandeld met de MRIdian.

Liquid Biopsy Center

In 2015 zijn de fundamenten gelegd voor een Liquid Biopsy Center. De Stichting heeft € 1,2 mln beschikbaar gesteld om de faciliteiten hiervoor aan te schaffen, liquid biopsies te verzamelen (binnen en buiten locaties VUmc en AMC) en deze door analisten te laten verwerken. Deze voorzieningen helpen bij het ontwikkelen van diagnostische testen en testen om de juiste therapie te bepalen en de behandeling te kunnen monitoren.

Onderzoek

Jaarlijks kent de Stichting een bedrag van min. €1,2 mln toe aan onderzoeksaanvragen van onderzoekers binnen Cancer Center Amsterdam.

Onderzoeksgebouw

Het zo kenmerkende rood-blauw geblokte onderzoeksgebouw aan de A10 is in 2006 volledig gerealiseerd door betrokkenen uit de Stichting. De droom van prof. dr. Bob Pinedo om alle onderzoekers op het gebied van kanker bijeen te brengen is daarmee neergezet. Dagelijks werken daar nu honderden onderzoekers samen aan betere diagnostiek en behandelmethoden voor patiënten met kanker.