Amsterdam UMC, locatie VUmc

Leer ons wetenschappelijk onderzoek in 1,5 minuut beter kennen, bekijk de video:

Over "dingen willen snappen"

Wetenschappelijk onderzoek in Amsterdam UMC, locatie VUmc

Amsterdam UMC, locatie VUmc, is een universitair medisch centrum dat staat voor onderscheidend wetenschappelijk onderzoek in combinatie met patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs. Het innovatieve onderzoek leidt tot beter inzicht in het ontstaan van ziekten en tot vooruitgang in de behandeling daarvan. Amsterdam UMC ‘vertaalt’ de veelbelovende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar toepassing voor de patiënt. Denk daarbij aan nieuwe geneesmiddelen en behandelingen, maar ook aan preventie en diagnostiek.
Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc, zijn ruim 1.500 onderzoekers die jaarlijks meer dan 3000 wetenschappelijke artikelen publiceren. Daarnaast verdedigen ieder jaar ca. 200 promovendi hier hun proefschrift.

Toonaangevend Health & Life Science Research in Amsterdam

Amsterdam Research brengt opinie-leidend academisch onderzoek op het gebied van Health & Life Sciences samen, ontwikkeld in de regio Amsterdam. Amsterdam UMC heeft, samen met de 2 universiteiten UVA en VU, nu 8 onderzoeksinstituten voor allianties, elk met specifieke expertise en gericht op specifieke ziekteaanduidingen. Hieronder vindt u een overzicht van het biomedisch onderzoek dat in deze instituten wordt uitgevoerd en de onderzoeksondersteuning die vanuit Amsterdam UMC wordt aangeboden.

Contact en route

Zoekt u een telefoonnummer of adres?

Informatie over route, parkeren, fietsenstallingen en openbaar vervoer?

Snel naar...

Afdelingen met researchinformatie

Ga naar de A-Z-lijst om researchinformatie te vinden van centra, specialismen en andere researchafdelingen van Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Research Support

Research Support heeft tot doel bij te dragen tot een stimulerende onderzoeksomgeving en biedt hands-on ondersteuning aan onderzoekers.

PhD Portaal

Op het PhD portaal van Amsterdam UMC. locatie VUmc is voor promovendi en promotoren bruikbare informatie te vinden over alle facetten van promoveren

Research Code

De Research Code is opgesteld om ervoor te zorgen dat al het onderzoek dat uitgevoerd wordt binnen Amsterdam UMC verloopt volgens de principes van goed gedrag en integriteit.

Zorg

Bent u patiënt of zoekt u ook informatie over onze patiëntenzorg? Ga dan naar onze zorgpagina's.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u, als zorgprofessional op zoek naar collega's, samenwerkingsverbanden expertisecentra's of wilt u gebruik maken van onze faciliteiten ? ga dan naar onze pagina's voor professionals.