Over ons

Amsterdam UMC, locatie VUmc is één van de acht universitair medische centra (UMC) in Nederland. In 1964 openden onze deuren en vonden de eerste operaties plaats. We heetten toen nog het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit. In 1966 werd het VU ziekenhuis officieel geopend. Toen het ziekenhuis in 2001 samenging met de medische faculteit van de Vrije Universiteit, ontstond het VUmc. En sinds 2018 komt u niet meer naar het VUmc, maar naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Want wij hebben onze krachten gebundeld met het AMC. Zo kunnen wij patiënten uit de regio Amsterdam én patiënten van ver daarbuiten, voortaan nog beter helpen. Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Amsterdam UMC, locatie VUmc? Wij hebben alle hoogtepunten in ons bestaan voor u op een rijtje gezet. 

Wat heeft Amsterdam UMC, locatie VUmc u te bieden?

Ons centrum biedt topzorg aan patiënten. Meer dan 6 duizend mensen zetten zich hier elke dag in voor zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding. Wij staan in de hele wereld bekend om onze zorgvuldige en betrokken omgang met patiënten, hun familieleden en omgeving. Met ons wetenschappelijke onderzoek staan wij wereldwijd in de top 3. Dat vinden wij heel belangrijk. Want door goed onderzoek te doen, kunnen wij onze behandelingen steeds verder verbeteren 

Ook ons onderwijsprogramma is van een hoog niveau. Door studenten en jonge artsen goede kennis en ervaring te bieden, zorgen wij ervoor dat u ook in de toekomst goede zorg krijgt. 

Voor andere ziekenhuizen willen wij graag een krachtige rol spelen als kenniscentrum. Dit doen we in samenwerking met de eerstelijnszorg en andere zorginstanties, zoals thuiszorg en GGZ. 

Goede zorg bieden en bijdragen aan de medische kennis van morgen. Dat is waar wij voor staan. 

Samen staan we sterker: wij zijn Amsterdam UMC

Sinds 7 juni 2018 werken we nauw samen met het AMC. Samen werken we, als Amsterdam UMC, aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen. We doen wetenschappelijk onderzoek om onze behandelingen steeds verder te verbeteren. En we leiden de beste artsen en verpleegkundigen voor de toekomst op. Zo zorgen we samen voor de allerbeste zorg.

Voor u als patiënt verandert er voorlopig niets. En áls er iets gaat veranderen, informeren we u op tijd hierover.

Lees meer over Amsterdam UMC