Anna Reynvaan Event

Op 23 mei organiseert Amsterdam UMC het Anna Reynvaan Event in het ITA voor verpleegkundigen. In de gezondheidszorg vervult de verpleegkunde een spilfunctie. Met het Anna Reynvaan Event, vernoemd naar een pionier van de Nederlandse verpleegkunde, willen we verpleegkundigen de mogelijkheid geven om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen in de patiëntenzorg.

Deze keer is er voor een heel actueel onderwerp gekozen, namelijk, diversiteit en inclusie. Hiervoor komt de bekende Amerikaanse wetenschapper Brigit Carter naar het Anna Reynvaan Event. Dr. Brigit Carter, Chief Diversity, Equity, and Inclusion Officer trad in februari 2023 in dienst bij de American Association of Colleges in Nursing (AACN). Ze is professor emerita aan de Duke University School of Nursing, waar ze vanaf 2018 Associate Dean for Diversity and Inclusion was.’Ik hoop de focus te verleggen van onze verschillen naar het omarmen van onze gemeenschappelijke waarden. Diversiteit, gelijkheid, Inclusiviteit en erbij horen zijn waarden die ons beroep van verpleegkundige hooghoudt en die onze inzet tonen om ongelijkheid op gezondheidsgebied aan te pakken. Er is een verlangen om betrokken te zijn in een omgeving met rechtvaardige praktijken en beleid, een omgeving die vrij is van vooroordelen en rijk is aan gelijkheid op gezondheidsgebied’.

Voor het event wordt een breed publiek uitgenodigd van verpleegkundigen en anderen die zich actief bezighouden met innovaties in de zorg. Zo worden onder meer de hoofdverpleegkundigen en verpleegkundigen uitgenodigd uit alle sectoren van de gezondheidszorg. Maar ook Hoogleraren verpleegkunde, docenten aan alle Nederlandse HBO-opleidingen vertegenwoordigers van beroepsorganisaties, politici journalisten, vertegenwoordigers van ziektekostenverzekeraars en representanten van maatschappelijke organisaties en adviesorganen op het terrein van de gezondheidszorg.

Het Anna Reynvaan Event wordt jaarlijks georganiseerd door Amsterdam UMC in samenwerking met het blad TVZ, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland.

De lijst met voorgaande sprekers vind je hier; Anna Reynvaan Lezing - Wikipedia

Aanmelden