Spreker Anna Reynvaanlezing 2020

De 22e Anna Reynvaanlezing over verpleegkundig leiderschap door Doctor Greta Cummings, is op donderdag 14 mei 2020 in het Internationaal Theater Amsterdam, de voormalig Stadsschouwburg.

Dr. Cummings is gepassioneerd over verpleegkundig leiderschap dat individuen, teams en organisaties in staat stelt gedeelde doelen te bereiken. In het CLEAR Outcomes (Connecting Leadership, Education & Research) onderzoeksprogramma richt zij zich op het opbouwen en verspreiden van bewijsmateriaal over de manier van benaderen van verpleegkundig leiderschap in de gezondheidszorg die van invloed zijn op de verschillende uitkomsten voor zorgverleners, het gezondheidszorgsysteem en uiteindelijk voor patiënten (inclusief bewoners en cliënten) in het gezondheidssysteem.

Wat is verpleegkundig leiderschap?

Er zijn vele definities van verpleegkundig leiderschap. Eén van die definities is: "Het samen met collega’s van eigen en andere disciplines én met patiënten en familie werken aan waardevolle zorg, passend bij de situatie. Verpleegkundig leiderschap hoort bij je dagelijks werk, waarbij je invloed uitoefent op zowel de zorg dichtbij de patiënt als de strategische richting van de zorgorganisatie waarin je werkt en daarbuiten."

Het doel van de Anna Reynvaanlezing 2020 is verpleegkundig professionals te inspireren en zich bewust te maken van verpleegkundig leiderschap et als doel de uitkomsten op het terrein van zorg, veiligheid en tevredenheid van patiënten te verhogen

Anna Reynvaanweek

In de Anna Reynvaanweek – van 12 tot en met 14 mei – is Greta Cummings in Amsterdam om over dit onderwerp te praten. Dat gebeurt op verschillende momenten: tijdens de presentaties van studenten op de Hogeschool van Amsterdam, tijdens de Expert Meeting op woensdag 13 mei, tijdens een aantal workshops op verpleegafdelingen in Amsterdam UMC, locatie AMC en locatie VUmc en natuurlijk vooral tijdens haar Anna Reynvaanlezing op donderdagmiddag 14 mei.