Verpleegkundig spreekuur MS en cognitie

Gepubliceerd op: Tue Sep 11 10:08:00 CEST 2018

Vanaf 1 oktober is er bij het MS Centrum Amsterdam  een spreekuur over MS en cognitie. Bij de gespecialiseerd MS-verpleegkundige Kim Bakker kunnen mensen met MS terecht met vragen over cognitieve klachten en voor advies.

Het verpleegkundig spreekuur MS en cognitie is een onderdeel van het expertisecentrum cognitie van het MS Centrum Amsterdam. In het expertisecentrum cognitie staan wetenschap en zorg dicht bij elkaar met als doel om de impact van cognitieve problemen voor mensen met MS zo klein mogelijk te maken.

MS en cognitie

Ongeveer 40-60% van de mensen met MS krijgen te maken met problemen met het denkvermogen – cognitieve klachten. Deze klachten kunnen variëren van mild tot ernstig. Het verloop is per individu verschillend. Er zijn verschillende cognitieve klachten die bij MS voorkomen, zoals problemen met het geheugen, de aandacht en de concentratie en vertraagde informatieverwerking. Geringe cognitieve stoornissen kunnen al een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Studeren, werken, relaties en het sociaal functioneren kunnen zeer sterk worden beïnvloed.

Afspraak maken

Mensen die patiënt zijn bij het MS Centrum Amsterdam kunnen een afspraak maken via het telefoonnummer 020-4440775. U wordt dan door de MS-verpleegkundige op een afgesproken tijdstip teruggebeld om een afspraak in te plannen. Voor overige vragen of mensen buiten het Amsterdam UMC kan via msencognitie@vumc.nl contact opgenomen worden.

Gepubliceerd op: Tue Sep 11 10:08:00 CEST 2018