De nieuwe researchwebsite Amsterdam UMC is live!

Gepubliceerd op: 16-12-2020

Vanaf vandaag presenteren onderzoekers van acht onderzoeksinstituten zichzelf en verschillende uitgelichte projecten op de nieuwe researchwebsite van Amsterdam UMC: amsterdamumc.org/research. De Engelstalige website moet uitgroeien tot een online platform met meer samenwerking en interactie tussen onderzoekers en andere geïnteresseerden.

“Onderzoek is een belangrijke kerntaak van Amsterdam UMC”, legt vice-decaan Mat Daemen uit. “Vooruitlopend op de fusie hadden we al acht onderzoeksinstituten gevormd, inhoudelijk werken veel onderzoekers nauw samen.”
De nieuwe website ondersteunt deze samenwerking. Het moet intern, maar ook extern wetenschappers met elkaar verbinden. De oude website was meer een etalage, het nieuwe researchplatform koppelt verschillende werelden aan elkaar. Onderzoekers en onderzoeksgroepen kunnen elkaar heel makkelijk vinden op expertise en programma’s.

Impact van onderzoek

De website, waar ruim anderhalf jaar aan is gewerkt, geeft ruimte aan programma’s en projecten van de acht onderzoeksinstituten en de daarbij aangesloten onderzoekers, toont core facilities zoals genomics en microscopie, bevat vacatures en verhalen die de impact van onderzoek aan Amsterdam UMC op de gezondheidszorg in beeld brengen. De researchwebsite is bedoeld voor medewerkers van Amsterdam UMC, maar belicht ook de kwaliteit en veelheid aan wetenschappelijk onderzoek van Amsterdam UMC voor de buitenwereld.

Goede zoekfunctie

Onderzoekers kunnen zich op de website veel beter presenteren, vindt Martine de Bruijne, directeur van het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. “We kunnen nu helder laten zien wie onze onderzoekers zijn, met welke thema’s we ons bezighouden en welk nieuws er is over lopende projecten. Individuele onderzoekers hebben een eigen pagina met de laatste publicaties. Daarnaast heeft de website een goede zoekfunctie, zodat mensen bijvoorbeeld deskundigen op een bepaald onderwerp kunnen vinden. Samenwerkingsverbanden tussen de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam zijn eveneens beter zichtbaar.”

Neem een kijkje op de nieuwe researchwebsite van Amsterdam UMC

Gepubliceerd op: 16-12-2020