Benefietdiner haalt €470.000,- op voor dementieonderzoek

Gepubliceerd op: Fri Apr 12 09:10:00 CEST 2019

Dinner2remember cheque Irene Moors Philip Scheltens

Gisteravond 11 april vond de 2de editie plaats van het fondsenwervend diner ‘Dinner2Remember’ in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Met de tafelverkoop, een veiling van unieke belevenissen en een aantal extra donaties werd maar liefst €470.000,- opgehaald voor onderzoek naar dementie op jonge leeftijd van Alzheimercentrum Amsterdam. Het was een mooie onvergetelijke avond!

Het grootste museum met moderne en hedendaagse kunst in Nederland was de locatie voor het benefietdiner en een veiling voor het goede doel. Ruim 250 gasten genoten van dit bijzondere event. Onder de bezielende leiding van Irene Moors werd tijdens deze avond aandacht gevraagd voor dementie op jonge leeftijd. Het was een geanimeerde avond met een quiz en aandacht voor klassieke muziek. Tijl Beckand vertelde de mooiste verhalen achter de werken van de Italiaanse componist Scarlatti. Zijn verhaal werd begeleid door pianiste Valentina Tóth. Tijdens het indrukwekkende verhaal van schrijfster Jetske van der Schaar (38), draagster van het alzheimer-gen, kon je in de zaal een speld horen vallen.

De veiling vond plaats onder leiding van veilingmeester Arno Verkade van Christie’s, waarbij tal van ‘unieke belevenissen en items’ werden geveild. De avond werd swingend afgesloten door een gospelkoor en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag. In totaal werd deze avond een bedrag van €470.000,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie op jonge leeftijd van Alzheimercentrum Amsterdam. Een geweldig resultaat tijdens een onvergetelijke avond. Dankzij het comité en alle leveranciers die om niet hun diensten aanboden werd de avond een groot succes.

Gepubliceerd op: Fri Apr 12 09:10:00 CEST 2019