Online cursusinformatiemarkt

Online cursusinformatiemarkt Amsterdam UMC - voorjaar 2024

Bij Amsterdam UMC is het mogelijk om een diversiteit aan hoogwaardige opleidingstrajecten, trainingen en workshops op het gebied van gezondheidszorg te volgen. Daarmee wil Amsterdam UMC een bijdrage leveren aan de overdracht van kennis ten behoeve van optimale patiëntenzorg.

Tijdens de online cursusinformatiemarkt is het mogelijk om kennis te maken met ons uitgebreide aanbod. Onze opleiders zullen van 25 t/m 28 maart 2024 voorlichtingsbijeenkomsten verzorgen, waarbij zij na een presentatie over de scholing eventuele vragen zullen beantwoorden. De presentaties duren ongeveer 30 minuten en worden ofwel rond lunchtijd, ofwel in de avond verzorgd.


De inschrijving is gesloten. We zien je graag in het najaar!

Maak een keuze uit onderstaande 13 scholingen; het is ook mogelijk om meerdere voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen.

Overgang en leefstijl

Vermoeidheid, slaapproblemen, opvliegers, last van spieren en gewrichten, gewichtstoename, stemmingswisselingen… De overgang kan grote invloed hebben op je lichaam, je humeur, je privéleven en je werk. In de training ‘Overgang en Leefstijl’ krijg je informatie over vragen als: hoe ontstaan overgangsklachten, hoe kan ik ze voorkomen of in elk geval verminderen? Voeding, beweging, slapen en ‘mindset’ komen allemaal aan de orde.

Data: ma 25 en do 28 maart
Tijd: 13.00 uur
Aanmelden bijeenkomst

PRISMA

Incidenten in de zorg zijn helaas onvermijdelijk en moeten gemeld worden bij de Inspectie Gezondheidszorg. Sommige incidenten zijn te voorkomen, wat betekent dat er een veelvoud aan voorbeelden is van incidenten in de zorg die, mits goed geëvalueerd, uiteindelijk kunnen bijdragen aan een betere zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. De PRISMA-methode biedt een stevig kader voor het onderzoeken, analyseren en verbeteren van (bijna) incidenten.

Datum: do 28 maart
Tijd: 13.00 uur
Aanmelden bijeenkomst

EPA LZ-FO-6

Natuurlijk signaleer jij als verpleegkundige op een verpleegafdeling dat vitale functies van patiënten plots kunnen verslechteren. Met deze EPA leer je in zo'n geval snel de veranderende situatie en parameters te interpreteren, analyseren en dit duidelijk te communiceren of zelfs alarmeren naar je collega-verpleegkundigen, arts of SIT team.

Data: di 26 en woe 27 maart
Tijd: 12.30 uur (di en woe) en 19.30 uur (di)
Aanmelden bijeenkomst

Train de trainer Team Based Learning (TBL)

Docenten/opleiders leren de methode TBL om hun onderwijspatroon te doorbreken en krijgen een nieuwe kijk op de rol van docent. Je leert het proces van docent-gecentreerd onderwijzen naar student-gecentreerd leren. Met onderwijskundige principes van TBL zoals het ontwerpen van applicatieopdrachten en formatieve toetsen. Om deze vervolgens zelf te vertalen naar de eigen onderwijssituatie.

Datum: di 26 maart
Tijd: 12.30 uur
Aanmelden bijeenkomst

Recht en ethiek

Werkend in de zorg ontkom je niet aan situaties die juridische en morele vragen oproepen. Tijdens deze bijscholing van een dagdeel gaan we eerst praktijkgericht aan de slag met de juridische actualiteit en jouw vragen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over morele vragen die jullie zelf inbrengen en heb je aan het eind concrete acties en afspraken geformuleerd, waarmee je weer verder kunt!

Datum: di 26 maart
Tijd: 12.30 uur
Aanmelden bijeenkomst

Postinitiële Masteropleiding Epidemiologie

Bij Epidemiologie worden alle ins en outs van ziekte en gezondheid onderzocht, waardoor epidemiologisch onderzoek een cruciale rol speelt binnen Evidence Based Medicine. De deeltijdmaster leidt artsen, gezondheidswetenschappers, biomedici, etc. op tot geregistreerd epidemiologisch onderzoeker (Epidemioloog A). Je kunt de master goed volgen in combinatie met (klinisch) werken. De cursussen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Data: di 26 en do 28 maart
Tijd: 13.00 uur (di) en 19.30 uur (do)
Aanmelden bijeenkomst

Master Health Informatics

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.

Data: ma 25 en woe 27 maart
Tijd: 12.30 uur (di en woe) en 19.30 uur (woe)
Aanmelden bijeenkomst

Opleiding Zorgadministratie (hbo-niveau)

De ontwikkelingen binnen de Zorgadministratie gaan in een razend tempo. Denk aan digitalisering, eHealth, datagedreven zorg en Horizontaal Toezicht. De werkzaamheden van de zorgadministrateur veranderen hierdoor. De kerntaken van de zorgadministrateur zijn van administrerende en registrerende taken ontwikkeld tot het managen van het zorgadministratieve proces. Dit vraagt andere competenties en om een uitgebreide inhoudelijke vakkennis van de zorgadministrateur.

Datum: di 26 maart
Tijd: 12.30 uur
Aanmelden bijeenkomst

HTZ 4-daagse opleiding

Horizontaal Toezicht Zorg is een samenwerking tussen de zorgverzekeraars en zorgaanbieders en steunt op vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie. Gezamenlijk zorgen zij voor een juiste besteding van huidige en toekomstige zorguitgaven. In plaats van gegevensgerichte controle achteraf, zorgen de partijen voor rechtmatigheid van declaraties aan de voorkant van de processen. In de 4-daagse opleiding leer je het gedachtegoed van HTZ te vertalen naar de eigen organisatie.

Datum: di 26 maart
Tijd: 13.00 uur
Aanmelden bijeenkomst

Projectmanagement

Wil jij een of meerdere veranderingen voor elkaar krijgen? Bij de cursus projectmanagement krijg je theoretische kaders en vooral praktische handvatten aangereikt om direct meer meters te maken met een project uit je eigen praktijk. We gaan in op zowel harde en zachte, als contextuele vaardigheden voor projectmanagers. Je oefent dus niet alleen met een goede planning maken, maar leert bijvoorbeeld ook hoe je beter omgaat met weerstand en opdrachtgevers.

Datum: ma 25 maart
Tijd: 12.30 en 13.00 uur
Aanmelden bijeenkomst

Onderwijsprogramma Patiënt- en familieparticipatie

Een goed gesprek en heldere communicatie met patiënt en familie is de belangrijkste basisconditie voor de samenwerking tussen patiënt, familie en zorgprofessionals en het verwezenlijken van optimale patiëntenzorg. Ondersteunen bij gedeelde besluitvorming en gezondheidsvaardigheden zijn onderdeel van dit programma, maar kunnen ook in losse modules afgenomen worden.

Datum: do 28 maart
Tijd: 13.00 uur
Aanmelden bijeenkomst

Master Critical Care

Ben je hbo-verpleegkundige, werk je in de acute of intensieve zorg of wil je dit gaan doen? Dan is de master Critical Care de volgende stap in je loopbaan. Je ontwikkelt je deskundigheid als gespecialiseerd verpleegkundige en verdiept je klinisch redeneren, wat de basis is voor de evidence-based zorg die je levert. Daarnaast ontwikkel je onderzoeksvaardigheden om de praktijk van zorg te verbeteren. Zo ontwikkel je competenties als verpleegkundige binnen een multidisciplinair team.

Data: di 26 en woe 27 maart
Tijd: 13.00 uur (di en woe) en 20.00 uur (di)
Aanmelden bijeenkomst

Wat er niet wordt gezegd

Vrijwel iedereen kent het wel; je loopt een gesprek uit en denkt ‘dit liep niet helemaal zoals gehoopt. Waarom heb ik niet gezegd wat ik had willen zeggen?’ In deze module onderzoeken we welk mechanisme bij jou speelt. Bijvoorbeeld Fight, Flight of Freeze, hiërarchische uitdagingen of moeilijk aangeven van je eigen grens. Via verschillende werkvormen, zoals gespreksimulaties of een opstelling. Met maximaal 6 deelnemers leren van en met elkaar, in een veilige setting.

Datum: ma 25 en woe 27 maart
Tijd: 12.30 – 13.30 uur (ma en woe)
Aanmelden bijeenkomst