19 jun

Voorlichtingsbijeenkomst Diagnostiek en Behandeling van Genderdysfore Jongeren

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt verteld wat de diagnostische fase inhoudt, die bedoeld is om samen met een psycholoog vast te stellen of je genderdysforie hebt. Vervolgens zal je uitleg krijgen over wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van een geslachts-aanpassende behandeling (puberteitsremmers, hormonen en operaties). Ook wordt er stilgestaan bij het thema vruchtbaarheid. Dit kan je helpen wanneer je nog aan het nadenken bent over een eventuele behandeling. Wanneer je al met de behandeling bent begonnen, zal je na deze bijeenkomst beter voorbereid zijn op het vervolgtraject.

Het is een aaneenschakeling van korte presentaties over de verschillende fasen binnen het traject. Voor het specifieke programma verwijzen wij je naar de bijlage.

Je mag uiteraard je ouders meenemen naar deze bijeenkomst, maar ook vrienden, familie, leerkrachten en andere geïnteresseerden zijn welkom. Helaas is de ruimte beperkt en zal de toegang gaan op volgorde van aanmelding. Gezien de grote belangstelling zal in september van dit jaar nog een voorlichting georganiseerd worden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 12 juni (tenzij de zaal eerder volgeboekt is) via het online inschrijfformulier of info-genderteam@vumc.nl

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsbrief, graag verzoeken wij u deze bevestiging mee te nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan je inschrijving.