17 nov

Wereld Prematuren Dag

Bijeenkomst

Amsterdam UMC, locatie AMC & VUmc, Vereniging Ouders van Couveusekinderen (VOC) en VU Kinderstad heten u welkom op zondag 17 november 2019.

Al jaren steken Amsterdam UMC en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) ouders van kinderen die op de NICU verblijven, een hart onder de riem op Wereld Prematuren Dag, jaarlijks op 17 november. Ook dit jaar nodigen we graag ouders en hun kinderen uit, die ooit op de NICU van het AMC of VUmc hebben gelegen, op zondagmiddag 17 november vanaf 13.30u, om bij te praten, herinneringen op te halen, etc.

Samen met Amsterdam UMC Kinderstad hebben we een speurtocht voor de kinderen, waarbij onder meer duidelijk wordt hoe groot een couveuse eigenlijk is. Of eigenlijk, hoe klein…
Kinderstad is een kleurrijke en grote speelruimte van ruim 800 vierkante meter op de 9de en 10de verdieping van het ziekenhuis aan De Boelelaan in Amsterdam. Er is genoeg te doen en beleven, kinderen zullen zich hier niet snel vervelen. De deuren van Kinderstad gaan om 13.30uur open tot ongeveer 16.30uur.  

Op deze middag worden er voor ouders bijeenkomsten gehouden, begeleid door een vrijwilliger van de VOC en/of een verpleegkundige van de IC-neonatologie, waar ouders met elkaar in gesprek kunnen gaan om ervaringen te delen.

I.v.m. de voorbereidingen is het noodzakelijk om je aan te melden. Stuur een mail naar terugkomdag.vumc.amc@gmail.com met de volgende informatie:

Naam en geboortedatum van couveusekind én in welk ziekenhuis uw kindje gelegen heeft AMC of VUmc, met hoeveel volwassenen en kinderen je komt. Het mailadres en telefoonnummer waar we jullie op te bereiken zijn.

Wij verheugen ons op jullie komst,

Team Neonatologie Amsterdam UMC, locatie AMC & VUmc en de vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen en Kinderstad